Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Није време за страх
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2015.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Није време за страх

Шабачко позориште било је испуњено до последњег места на трибини „Свеж ваздух“, где су гости били Зоран Кесић, аутор емисије „24 минута“, и колумниста листа „Данас“ Дража Петровић.

 

Иницијатор трибине и водитељ Ненад Кулачин указао је да трибина показује интересовање грађана за дешавања у Србији, а која се не могу видети у најважнијим медијима. Кесић је рекао да није време за страх у Србији, и да сатиричари имају много посла, док је народу све теже.

Једино са тзв. најопаснијим темама може се исказати сатирична оштрица. Друштво обилује глупостима и недоследностима, пре свега врх власти, тако да практично читаву емисију сами актери испишу. Шта рећи нпр. после кованице ваздухоплов или мортадела. Ти људи живе у неком бајковитом, измаштаном свету, и немају везе са овом стварношћу.

Кесић је указао да садашња српска опозиција није тема, јер је једноставно бескрвна и немоћна.

До сада никада није сусрео Александра Вучића, нити је разговарао са њиме телефоном, и никада није вршен притисак на њега у вези са одабраном темом. Дража Петровић подсетио је да је имао „блиске сусрете» са премијером, а да је највише варница изазвала колумна где се говори да је Србији у поплавама најбоље да имају сома уместо тигра на челу. Вучић га је позвао и после једне колумне где се говорило да су Томислав Николић и он добили по четворособан стан, а да је, истине ради, Вучић добио трособан.

Петровић је говорећи о стању медија у Србији истакао да постоји доза страха, а драстичан пример је укидање „Утиска недеље“ Оље Бећковић, и то била кост у грлу садашној власти.

Претходна власт није била толико осетљива на критику, нити је износила чврсте ставове поводом писања медија.

Петровић је подсетио да се Вучић као потпредседник Владе извинио новинарима листа „Данас“ за све што се догађало током његовом министровања. Такође је рекао да га нико није из власти звао нити је претио због колумни.

Трибина је протекла у духовитом и шаљивом тону, што је изазивало салве смеха и аплауза, а и сами гости су признали да немају претензије да буду озбиљни. До сада је одржано шест трибина „Свеж ваздух“ а гости су били: Дража Петровић (први пут), проф. др Јово Бакић, проф. др Србијанка Турајлић, Зоран Пановић, Теофил Панчић, Војислав Туфегџић, и очекује се наставак у септембру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси