Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ни после годину дана нису откривени нападачи на новинара Пашалића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2015.

Извор: НУНС

Ни после годину дана нису откривени нападачи на новинара Пашалића

Независно удружење новинара Србије подсећа да је прошло тачно годину дана од дивљачког пребијања уредника ФоНета Давора Пашалића, а да нападачи још нису откривени, иако је крајем прошле године формиран специјални истражни тим МУП- а за овај случај. НУНС понавља да би се решавањем овог случаја послала јасна порука да напади на новинаре не смеју остати некажњени.и позива МУП да јавно саопшти докле се стигло у овој истрази.

 

Давор Пашалић нападнут је касно увече 3. јула 2014, у близини свог стана. Њега су у новобеоградском блоку 23, напала тројица младића, вређајући га да је усташа. Исти хулигани су га нешто касније поново претукли.

Од јануара ове године НУНС је у својој Бази напада на новинаре евидентирао 16 случајева вербалних претњи, физичких напада и напада на имовину медијских професионалаца. НУНС изражава забринутост због овог растућег тренда напада на новинаре и захтева од надлежних органа да предузму све законом предвиђене мере како би новинари и остали медијски професионалци, без страха за своју безбедност, могли да обављају свој посао.

Секретаријат НУНС-а

У Београду 03. јула 2015.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси