Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарки Танјуга признање Адвокатске коморе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2015.

Извор: Танјуг

Новинарки Танјуга признање Адвокатске коморе

Адвокатска комора Србије доделила је данас признање новинарки Танјуга Маји Љубичановић за објективно извештавање о протесту адвокатуре који је трајао више од четири месеца.

 

Признање је уручио председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић на свечаности поводом обележавања Видовданских сусрета у крушевачком позоришту.

Међу награђенима су и новинарка РТВ Јасмина Добриловић, новинарка "Политике" Александра Петровић и новинар дневног листа "Данас" Вук Јеремић.

"Ово је признање не само мени као новинару, већ и агенцији Танјуг, која је још једном потврдила да своје вести прави у циљу тачног информисања јавности извештавајући подједнако објективно и о ставовима државе и о интересима једне независне и самосталне професије каква је адвокатура која је то и препознала", рекла је Љубичановић на уручењу признања.

Како је истакла, ово је такође признање медијима без којих би адвокатура тешко успела да предочи грађанима, лаицима, шта јој је то сметало у Закону о јавним бележницима, односно висина паушалног пореза, и избори се за своје интересе.

"Данас су ми лаурети ипак показали да постоји достојанство и част седме силе, новинарске професије која ће бескомпромисно, без обзира на све, извештавати јавност о свему ономе што је од интереса за грађане Србије", рекао је председник Адвокатске коморе који је још једном захвалио лауреатима на објективном извештавању.

Поред новинара, признања су добили и председници регионалних адвокатских комора, судије, професори и главни координатор за медије током протеста из Адвокатске коморе Иван Милошевић.

У Крушевцу је данас одржана свечана академија поводом обележавања Видовданских адвокатских свечаности и 150 година адвокатуре.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси