Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС отпушта 200 радника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 06. 2015.

Аутор: Бобан Каровић Извор: Курир

РТС отпушта 200 радника

Након што је одлучио да од Нове године граданима наметне плаћање таксе од 500 динара, РТС је донео и одлуку да отпусти 200 радника, сазнаје Курир.

 

Празан буџет

Ових дана је одлучено да се од 1. јула великом броју хонорарних сарадника не продужи уговор. Најгоре је што је реч о људима који су радили на местима важним за несметано функционисање РТС, тако да је сада питање шта ће бити када они оду. Али, наводно, за њихове плате више нема новца јер су уведене оштре мере штедње - прича извор Курира.

Краћи рокови Душка Вучинић, шеф Одсека за односе с јавношћу РТС, потврђује за Курир да постоји могучност да се одређеном броју хонорараца не продужи уговор.

- Они су запослени на одређено време, и то у свим сегментима компаније. РТС по закону има могућност ангажовања десет одсто хонорарних сарадника од укупног броја запослених, што је око 300 људи, а ми смо их имали 500. Упутили смо захтев Влади да одобри да се и за додатних 200 људи продужи ангажман, па сада чекамо одговор. Иначе, Влада је досад одобравала ангажовање, али у све краћем року - каже она. 

Нино Брајовић, УНС 
Смањење одлагано годинама

Нина Брајовића, генералног секретара УНС, не изненађује овакав потез РТС.

- Питање смањења броја запослених у РТС годинама се одлаже и пре или касније морало је да дође на ред. Менаџмент се очигледно определио да стално запослене људе боље искористи, а на штету хонорарних сарадника. Важно је да нови менаџмент РТС направи пословне приоритете и да, у складу с тим, одреди тачан број људи којитреба да ради у Јавном сервису -каже он за Курир.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси