Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Град: Медији узнемиравају јавност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2015.

Извор: РТВ

Град: Медији узнемиравају јавност

Скупштина града Новог Сада оптужила је данас поједине медије "за тенденциозам и ширење злурадих информација и коментара, који указују на то да се Град Нови Сад припрема за рат".

 

Како се наводи у саопштењу Скупштине града, медији су извештавањем о сутрашњој седници Скупштине која ће бити затворена за јавност "узнемирили јавност получињеницама".

Скупштина би на поменутој седници требала да усвоји одлуку о организацији и раду органа Града Новог Сада у ратном и ванредном стању, односно одлуку о одређивању субјекта одбране преко којих грађани Града Новог Сада непосредно задовољавају основне потребе у ратном и ванредном стању.

Скупштина града позвала се на Закон о одбрани (члан 29), којим је прописано да су органи јединица локалне самоуправе, у оквиру свог делокруга рада, одговорни, како за сопствене припреме за одбрану тако и за стање припрема за одбрану привредних друштава, других правних лица и предузетника, преко којих грађани непосредно задовољавају своје потребе или се преко њих реализују задаци из Плана одбране Републике Србије.

"План одбране Републике Србије, као и предлог Плана одбране Града Новог Сада, који се налази на усаглашавању у Министарству одбране, носе ознаку СЛУЖБЕНА ТАЈНА СТРОГО ПОВЕРЉИВО, тако да су и ове одлуке по својој садржини означене истим степеном тајности, у складу са Законом о тајности података. Изјава коју одборници потписују о тајности података, пре упознавања са материјалом, садржана је у Упутству о руковању и чувању Плана одбране Републике Србије, а саставни је део Плана одбране Града Новог Сада, и садржи податке у складу са Законом о тајности података и другим подзаконским актима", пише у саопштењу Скупштине града.

Како се даље наводи, грађани не треба да имају разлог за бригу, већ насупрот томе, треба да имају још већи степен сигурности кроз сазнање да локална самоуправа у сарадњи са државним органима правовремено и превентивно делује и обезбеђује максималан ниво безбедности у складу са Законом у случају било које ванредне ситуације која се може догодити на територији града.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси