Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари Ансе у штрајку због мера штедње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2015.

Извор: Бета

Новинари Ансе у штрајку због мера штедње

Синдикат новинара италијанске агенције Анса прогласио је данас штрајк који је одмах ступио на снагу, а који ће трајати до сутра ујутру, због незадовољства изазваног мерама штедње које је предложила управа те новинске агенције.

 

Управа Ансе данас је представила план развоје и реформе, наводећи да ће због минуса у буџету за 2015. у износу од пет милиона евра, до 1. јула морати да упути на социјалне програме 65 радника који се сматрају вишком.

"Синдикат редакције сматра неприхватљивим план реформе који је та компанија данас представила", саопштио је синдикат те агенције.

Синдикат Ансе сазвао је генералну скупштину редакције агенције за сутра.

"Новинари Ансе кажу "не" новом плану за уштеду средстава који би поништио тешке жртве протеклих година и сваку стварну могућност за развој агенције која је данас неопходна како би одбранила водећу улогу у систему информисања Италије", навели су новинари Ансе у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси