Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европска признања за "Сачи енд Сачи" и Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2015.

Извор: B92.net

Европска признања за "Сачи енд Сачи" и Б92

Агенција "Сачи енд Сачи" Београд освојила је у Бриселу две ЕACA CARE награде. Ове награде Европски парламент и Европска асоцијација медијских и маркетиншких агенција додељују најбољим хуманитарним и друштвено одговорним кампањама.

 

Агенција је награђена за кампање "Хронике претњи", реализоване у сарадњи са Комисијом за истраживање убистава новинара и ОЕБС-ом (Организацијом за европску безбедност и сарадњу), и "Једна фотографија дневно у најгорој години живота" у сарадањи са Фондом Б92 и компанијом "Дајрект медија ПР" у кампањи против насиља у породици. 

"Изузетно је задовољство када добијете највиша признања и то у две категорије између неколико десетина номинованих радова (нисам сигуран колико). То говори о изузетној свести коју агенција 'Сачи енд Сачи' и Фонд Б92 као и Комисија за истраживање убистава новинара имају у промоцији бриге за људе, у друштвено одговорним и социјалним акцијама. Теме које обрађују наше кампање и акције борбу против насиља у породици и против насиља над новинарима, глобални су проблеми. Решења креативног тима Сачија и активности Фонда Б92 препознати су као изузетни у светским размерама, и употребљива су за све крајеве света. Верујем да ће и ова признања Европског парламента и Европске асоцијације медијских и маркетиншких организација, помоћи још већем подизању свести о овим проблемима и њиховом успешнијем решавању", рекао је Веран Матић, директор Фонда Б92 и председник Комисије за истраживање убистава новинара.

"Хронике претњи" је пројекат који су покренуле Комисија за истраживање убистава новинара и Канцеларија за слободу медија ОЕБС како би подстакле јавне дебате и дефинисање метода ефикасне заштите новинара који су готово свакодневно изложени различитим видовима дискриминације, агресије и насиља. 

На истом месту, Saatchi&Saatchi  Београд и Фонд Б92 су добили два Grand Prix  признања за кампање „Штрајк глађу против глади“ 2010. и „Битку за бебе“ 2012.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси