Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обустављен поступак против ТВ Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2015.

Аутор: Ј. Диковић Извор: Данас

Поводом иницијативе РЕМ-у од бројних НВО да се укине емисија „ДНК“

Обустављен поступак против ТВ Пинк

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) обуставило је поступак за укидање емисије „ДНК“ на ТВ Пинк и одузимању дозволе за емитовање сигнала том медију са националном френквенцијом, које је затражило више од 70 организација цивилног друштва. То је за Данас потврдио председник Савета РЕМ-а Горан Караџић.

Како је рекао, поступак је обустављен јер нема елемената који сугеришу да је емитер, у овом случају ТВ Пинк, утицао на трагедију која се десила када је након емитовања „ДНК“ учесник те емисије претукао супругу на смрт.

У петицији невладиних организација, која је РЕМ-у послата још у априлу, наведено је да је ТВ Пинк у „ДНК“ омогућио „још једном насилнику да пред очима јавности злоставља супругу преиспитујући њену 'исправност' у поступку утврђивања очинства над заједнич ком децом“.

У објашњењу петиције пише да се његово насиље према супрузи појачало у периоду од снимања до приказивања спорне емисије, а да ју је два дана после емитовања убио.

- Осим што запослени и гости емисија ТВ Пинк туку и убијају жене, не, нема других елемената. Овом одлуком, што се нас тиче, РЕМ је преузео одговорност за промоцију мушког насиља према женама у електронским медијима - каже за Данас Александра Несторов из Аутономног женског центра.

Иначе, Савет РЕМ-а је још у децембру прошле године изрекао, како се наводи на сајту овог тела, меру упозорења пружаоцу медијских услуга Предузећу за информисање и маркетинг „Pink International Company“ д.о.о из Београда, због емитовања програмских садржаја којима су повређена људска права, а нарочито достојанство личности учесника у емисији „ДНК“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси