Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И Швајцарски синдикат медија осудио масовна отпуштања у Рингиеру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2015.

Извор: НУНС

И Швајцарски синдикат медија осудио масовна отпуштања у Рингиеру

Групација Рингиер Аксел Спрингер је отпустила више од 30 новинара у Србији тако што жртве рационализације нису о томе ни правовремено обавештене, а камоли да су обављене консултације са синдикатима, наводи се у данашњем саопштењу Швајцарског синдиката медија – ССМ (Swiss Union of Mass Media) који се придружио протесту новинарских удружења у Србији.

 

Швајцарски синдикат протестује због масовних отказа запосленима и сталним сарадницима у групацији у Србији и наглашава да су медијски радници отпуштани “у стилу Дивљег запада” - без објашњења, алтернативних понуда и програма, и консултација са релевантним синдикатима и удружењима.

ССМ подсећа да медијска компанија Рингиер Аксел Спрингер Медиа АГ послује у источној Европи кроз заједничко улагање швајцарског издавача Рингиер и немачког издавача Аксел Спрингер.

 ССМ апелује на издаваче да размисле о својим етичким стандардима, да покажу одговорност према својим запосленима и да у складу са правилима социјалног партнерства омогуће синдикално организовање.

Швајцарски синдикат медија заступа приближно 3.500 запослених у електронским медијима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси