Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Први човек Јавног сервиса не би требало да има ауторску емисију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2015.

Извор: Данас

Први човек Јавног сервиса не би требало да има ауторску емисију

Треба ли нови директор јавног сервиса Драган Бујошевић да пренесе своју ауторску емисију на РТС?

Бранка Џунов, ТВ критичарка

Бујошевић може и не мора да пренесе своју емисију на РТС. Он је одличан водитељ. Међутим, мислим да би му припрема ауторске емисије у овом тренутку одузимала много времена, а РТС је велики јавни систем који би требало преуредити и реформисати јер много кошта а нисам сигурна да даје толико добре резултате. Можда би за Бујошевића било добро да сам себи да рок од шест месеци па да од јесени почне са емисијом.

Александар Тимофејев, новинар

Могао сам да уживо видим како функционишу бројни ТВ програми у Европи и Америци, и да разговарам са многим телевизијским стручњацима у иностранству. Њихов став је да први човек једне телевизије не би требало да има ауторску емисију у кући јер, ко би тада могао да му каже да му емисија не ваља, ако не ваља. Тим принципом сам се водио и сам и нисам радио емисије на телевизијама у време када сам их водио. Наравно, док сам био на челу једне телевизије, није долазило у обзир ни да радим емисију на некој другој.

Бранка Оташевић, ТВ критичарка

Што се мене тиче, није неопходно да Драган Бујошевић има своју ТВ емисију. Напротив, он као главни и одговорни уредник ни не треба да има ауторску емисију, јер има добар колектив и треба да пружи шансу својим сарадницима да раде свој посао. А он као директор свакако ће моћи да утиче на уређивачку политику и програмски садржај, те ће моћи и да сугерише поједина питања за емисије уколико га нешто занима. Дакле, на "својој" телевизији не би требало да има емисију.

Владимир Ђукановић, новинар и посланик СНС

Не бих да се мешам у уређивачку политику, али мислим да би он далеко више требало да размишља како да обезбеди новац за функционисање РТС и како да се побољша програм. Од тога ће га вероватно заболети глава, тако да би му ауторска емисија била потребна као треће око.

Горан Гмитрић, уредник информативног програма ТВ Пинк

Драган Бујошевић ће имати доста посла да среди стање на РТС, тако да не верујем да ће имати времена да се бави својом ауторском емисијом.

Бојана Лекић,новинарка

Мислим да је је веће питање то што људи не разумеју улогу генералног директора читавог система РТС и мешају је са улогом директора телевизије и улогом уредника информативног програма. А да ли ће уз све менаџерске обавезе и велике битке које предстоје у сређивању јавног сервиса Драган Бујошевић имати жеље и снаге да ради и ауторску емисију зависи од њега, али и од процене капацитета оних који су у РТС а чији је то посао. Надам се да су ти капацитети већи него што видимо.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси