Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гогић: Нема сметњи у пријему дигиталног сигнала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2015.

Извор: Танјуг

Гогић: Нема сметњи у пријему дигиталног сигнала

Дигитални систем апсолутно функционише, не постоје никакви проблеми нити сметње у пријему дигиталног сигнала, изјавио је данас вд директора ЈП "Емисионе технике и везе" Бранко Гогић.

Гогић је реагујући на писање појединих медија да је 300.000 људи у Шумадији и Западној Србији остало без ТВ сигнала, напоменуо да више од четири-пет милиона грађана већ прима дигитални сигнал, као и да се сасвим нормално, без икаквих проблема одвија дигитализација, која ће бити завршена како је и најављено - у недељу, 7. јуна. 

Он је позвао медије да, како је рекао, пођу са њим и нађу не 300.000, већ 30 људи који у овом тренутку немају дигитални сигнал. 

Како је рекао, "Емисионе технике и везе" ће бити принуђени да туже "те који су објавили неистине и лажи да је 300.000 људи остало без ТВ сигнала".

"Нашли су једно или двоје људи који нису на време купили сет-топ бокс, а примењују се причице и лажи да толики број људи нема дигитални сигнал. То није тачно и ја ћу бити принуђен вероватно да тужим те који су објавили те неистине и лажи, јер угрожавају државни пројекат од националног државног значаја", рекао је Гогић, за Танјуг.

Министарство: Није тачно да не ради дигитални сигнал

Информације да 300.000 грађана који примају дигитални ТВ сигнал са Рудника немају никакав ТВ програм - нису тачне, саопштили су из ресорног министарства и најавили да ће потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић данас обићи Горњи Милановац и емисиону станицу Рудник.

"Позивамо представнике медија, укључујући и оне који су такву неистинииту вест пласирали, да се са потпредседником владе Расимом Љајићем на лицу места увере да се дигитални сигнал у Шумадији и Западној Србији емитује без икаквих проблема и да је пријем у домаћинствима потпуно нормалан", пише у саопштењу.

Љајић ће најпре, како пише, у 13.30 часова посетити домаћинство Јевтовић у улици Радничка 17, а након тога и остала домаћинства која представници медија желе да обиђу.

Он је апеловао да сви грађани на време обезбеде сет-топ боксове и да их "прескенирају" јер, како је рекао, то је неопходно приликом гашења свих аналогних сервиса и канала. 

"Грађани само још једном морају да "прескенирају" поново уређаје и да пронађу те канале, да би сасвим нормално гледали дигиталну телевизију, а опет напомињем, сигурно ћемо тужити те који су објавили неистине и мораће да докажу на који начин и где су нашли 300.000 људи који немају сигнал", рекао је Гогић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси