Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спреман сам да сведочим о убиству Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2015.

Аутор: Е. В. Н. Извор: Вечерње новости

Спреман сам да сведочим о убиству Пантића

НЕМАМ никакве везе са убиством новинара Милана Пантића! Видеолинком, пошто ми у Србији не могу гарантовати безбедност, спреман сам да сведочим и о свему разговарам са члановима Комисије који расветљавају смрт новинара, али и са надлежним тужилаштвом!

 

Овако је ексклузивно за "Новости" поручио Драган Антић (раније се презивао Тешић), који живи у Минхену, а за кога су неки сведоци тврдили да је директан учесник у злочину 11. јуна 2001. године у Јагодини, када је на најбруталнији начин усмрћен дописник "Вечерњих новости".

Антић, који је родом из околине Бијељине, каже да  је за Пантића чуо тек пре извесног времена од Југослава Петрушића. Приче да сам се напио, у Немачкој, па "развезао језик" и признао, нису тачне. За све ове године, само једном сам се напио и то, са рођаком, у једној зворничкој кафани крај Дрине, где сам дошао да се сретнем с једним адвокатом, како бих се договорио око заштите од најтежих оптужби на мој рачун прича Антић.

Он најављује и тужбе против свих који провлаче његово име кроз медије, јер,  како наводи, већ су два пута покушали да га убију. У Минхену су покушали да ми науде "Легијини људи". Други пут у Босни, хтели су да ме ликвидирају у Босни. Довијам се како знам и умем  да умакнем убицама, као непријатни сведок и као човек који је био отворени и гласни противник режима Слободана Милошевића истиче Антић. Хоће да ме склоне, да неке злочине службе припишу мени или да ме, без ваљаних доказа ухапсе, а онда да ме сатерају у ћошак. У Немачкој живим скромно и повучено са породиом, имам посао, али сам у сталном страху за свој живот.

Антић негира да има немачко и хрватско држављанство. Он се, како сазнајемо, обраћао и Комисији за истраживање смрти новинара да преко "скајпа" исприча све што зна. Напоменуо је  и да том разговору могу да присуствују сви релевантни представници државних органа. Једини његов услов је, како нам је рекао, да и он постави неколико питања члановима Комисије, на која не мора да добије одговор.

Тај разговор, како је рекао Антић, може да буде окарактерисан као "незваничан, службен, пријатељски, али и као званична изјава".

На овај корак сам се одлучио не да бих се бранио од лажних оптужби, што је апсурд, него што уочавам да они који се баве манипулацијама, злоупотребљавају ову ситуацију и гурају истрагу у погрешном правцу наводи Антић.

До сусрета и разговора не може доћи јер, на основу онога што сам доживео од СДБ Србије и што се сада ради, нигде се не осећам сигурно. Надлежни тужилац из Јагодине још пре годину дана затражио је испитивање Антића, путем међународне правне помоћи Министарства правде и полиције Немачке, зато што постоје сазнања о убиству Милана Пантића, која га повезују са тим догађајем. Немачка, међутим, још није одговорила.

 

 

 

ПРЕДЛОЖИЛИ САСТАНАК

КАКО "Новости" сазнају, Драгану Антићу су наши истражни органи предложили да да изјаву, па чак да се са њим састану и неформално на месту где се осећа безбедно. После тога би уследио и договор о давању званичне изјаве, без чекања на одлуку Министарства правде и полиције Немачке.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

08.05.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:29

КО ЈЕ САД ПА ТАЈ?

Прочитао сам текст и, право да Вам кажем, нисам схватио ко је та значајна личност. А како да не знам, ја и остали што пратимо медије, кад је дотични био ”противник Милошевића”?!Због тога се чудим кад уважени портал УНС даје важност анонимусима, нека се о њима старају надлежни државни органи и најзад ухвате кривце за монструозно убиство новинара из Јагодине. Ако се то ради професионално, без спољне халабуке и давања простора ко зна све коме, онда би бар породица Пантић могла да предахне ако злочинац долија. Овако ће хвалисавци вртети у круг и, не дај Боже, на крају постати жртве оног или неког другог режима, шепурити се и кривицу пребацивати у туђе двориште, а од правде ништа.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси