Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Семинар о имплементацији нових медијских закона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2015.

Семинар о имплементацији нових медијских закона

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) организује у четвртак у Суботици семинар о имплементацији нових медијских закона - Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима.

Семинар ће бити одржан у хотелу “Патриа” (Ђуре Ђаковића 1А, Конгресна сала, II спрат ), од 12 до 16 сати.

Ово је пети у низу семинара које АНЕМ организује од децембра 2014. до маја 2015. године. До сада су одржани семинари у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу, док ће у Новом Пазару семинар бити организован у мају 2015. године.

Предавачи на семинару биће:

  • адвокат Слободан Кремењак, експерт за медијско право, члан правног тима АНЕМ-а

Нова решења у медијским законима (Закон о јавном информисању и медијима; Закон о електронским медијима)

  • Саша Мирковић, државни секретар, Министарство културе и информисања

Имплементација Закона о јавном информисању и медијима (суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања; упис у Регистар медија)

  • Рајка Галин Ћертић, помоћница директора за правна питања, Регулаторно тело за електронске медије

Имплементација Закона о електронским медијима (мере Регулатора; продужење дозвола; приступ мултиплексу; правила оглашавања у електронским медијима)

  • Зоран Павић, директор Сектора за комуникације, и Оливера Аранђеловић, руководилац пројекта, Агенција за приватизацију

Поступак промене власништва друштвеног и јавног капитала у медијима (И фаза - Продаја; ИИ фаза – Пренос капитала без накнаде)

  • проф. др Раде Вељановски, медијски експерт

Јавни интерес у медијској сфери - регулаторни и практични аспекти

Учешће на семинару потребно је потврдити до уторка, 5. маја, на мејл: tatjana.boskic@anem.org.rs.

У прилогу је агенда догађаја.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

06.05.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 08:02

Formiranje treceg multiplesa

Izgleda da bi Rajka Galin Ćertić pomoćnica direktora za pravna pitanja Regulatornog tela za elektronske medije, u okviru najavljenog predavanja, "Implementacija Zakona o elektronskim medijima (mere Regulatora; produženje dozvola; pristup multipleksu; pravila oglašavanja u elektronskim medijima)", mogla da informise javnost i pruzaoce audi-vizuelnih medijskih usluga o nacinu formiranja treceg multipleksa.

Jer, u Pravilniku o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu ("Službeni glasnik RS“ br. 86/14 i 18/15) precisceni tekst clana 7. glasi:

"Kapacitet multipleksa se popunjava uslugama televizijskog emitovanja, sa ili bez usluvnog pristupa, standardne (SDTV) ili viske (HDTV) rezolucije, kao i drugim podacima koji se prenose kroz multipleks (na primer teletekst, elektronski programski vodic, prevodi i drugo), a u skladu sa zakonom koji ureduje oblast elektronskih medija.

Prvi multipleks se popunjava programima javnih medijskih servisa u Republici Srbiji i imalaca dozvola za emitovanje televizijskog programa na podrucju cele Republike Srbije, u skladu sa zakonom kojim se uredjuje oblast elektronskih medija.

Drugi multipleks se popunjava uslugama televizijskog emitovanja za koje je izdata dozvola za emitovanje televizijskog programa na regionalnim i lokalnim podrucjima u skladu sa zakonom.

Treci multipleks se popunjava uslugama televizijskog emitovanja za koje je izdata dozvola za emitovanje televizijskog programa u skladu sa zakonom."


Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси