Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почело емитовање РТРС плус програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2015.

Извор: Политика

Почело емитовање РТРС плус програма

РТРС плус је нови простор за све оно што телевизију Републике Српске чини јавним сервисом.

Током 23 године постојања, овај медијски јавни сервис настојао је да задржи поверење гледалаца, али и да одговори свим изазовима, пружајући квалитетне и проверене информације.

Радиотелевизија Републике Српске направила је још један важан искорак, започевши емитовање програма РТРС плус.

Првобитна намера била је приказивање више садржаја из области образовања, културе, прича из спорта, као и домаћег и страног документарног програма, мање заступљених, а изразито квалитетних прича.

То је доказ да је РТРС, сваке године, садржајно и технички све напреднији, а уз РТРС плус биће још квалитетнији, и даље најгледанија телевизија у Републици Српској.

РТРС плус ће у најгледанијим и најатрактивнијим терминима, од 20 часова, емитовати програмски квалитетан садржај из области културе, спорта, документарног филма и музике.

Посебан акценат биће стављен на квалитетне домаће програмске садржаје, којима ће бити промовисани домаћи спортисти, културни радници, као и рад и образовање студената Академије уметности. На програму РТРС плус сви љубитељи доброг филмског и серијског програма моћи ће, у сталном термину кроз „Сагоријевање”, петком и суботом од 20.00 до 24.00, гледати серије и филмове.

Други програм гледаоци могу пратити посредством кабловских оператера и сателита у иностранству.

Програм РТРС-а, као и до сада, биће базиран на информативним садржајима и вестима, са брзим и свеобухватним информацијама, док ће програм РТРС плус промовисати културнообразовне, спортске и друге садржаје, испуњавајући тако незаобилазну улогу једног јавног сервиса. Уз ове садржаје, треба издвојити емисије као што је: „Бесједник”, чија је карактеристика гост уредник, који одређује тему, предлаже два госта и са њима 50 минута разговара. Теме о којима разговарају су универзалне и имају видљиве или прикривене рефлексије на Републику Српску, БиХ или Балкан.

„Моја Република” је емисија која представља хронику регија Републике Српске и бави се проблемима са којима се суочавају грађани тих регија, али и њиховим успесима.

„РТРС 7” намењена је промоцији програма и активностима РТРСа. „Блог” је петоминутни телевизијски формат у којем најеминентније личности из различитих сфера друштвеног живота региона, говоре о темама, појавама и феноменима, које заокупљају њихову креативну, професионалну пажњу.

Емисија „Арт машина” нуди 50 минута најразноврснијих тема из културе. Емисија „Сцена” има за циљ да гледаоце забави занимљивостима о познатима из света моде, музике, спорта и филма. При осмишљању садржаја за нови програм уредништво се водило жељама гледалаца, уз уважавање свих критика.

Програм РТРС плус је нови простор за све оно што Телевизију Републике Српске чини јавним сервисом. Током 23 године постојања, овај медијски јавни сервис настојао је да задржи поверење гледалаца, али и да одговори свим изазовима, пружајући квалитетне и проверене информације.

Тако је било током претходне 23 године, тако ће бити и наредних година, али од сада са два програма. РТРС има врло квалитетан кадар и искусну екипу која, уз велики број младих сарадника, чини добитну комбинацију. Оно што следи у наредном периоду јесте окончање процеса дигитализације, међутим, тај процес не зависи само од ове медијске куће.

РТРС настоји да у току ове године гледаоцима понудити дигиталну слику, чиме ће програм јавног РТВ сервиса Републике Српске бити аудиовизуелно квалитетнији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси