Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скинути па враћени у програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2015.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Оштре реакције јавности због неемитовања нове епизоде "24 минута са Зораном Кесићем" на ТВ Б92

Скинути па враћени у програм

Педесет прва епизода "24 минута са Зораном Кесићем" није била емитована у недељу 26. априла, јер је продукција те емисије каснила са испоруком материјала - рекла је за Данас директорка корпоративних комуникација Б92 Беба Драгић, најављујући премијеру нове епизоде у репризном термину (понедељак 21 час).

Са друге стране, аутор емисије Зоран Кесић каже да то појашњење "не пије воду", али да је срећан због емитовања нове епизоде, макар и накнадно. Он је данас провео готово два часа у разговору са менаџментом Б92, тражећи образложење за емитовање старе епизоде у премијерном термину. Јавност је такође тражила одговор, а међу забринутима је био и министар културе Иван Тасовац, који је звао Кесића распитујући се о емисији. 

- Разговор са менаџментом Б92 је био прилично мучан. Они су остајали при ставу да смо каснили, док сам ја тврдио да је епизода измонтирана и достављена телевизији у недељу у 20 часова, као и увек. Чак и да су били у праву, сматрам да није у реду да пусте стару епизоду, без икаквог објашњења. Када сам их тражио, нису ми се јављали и зато сам отишао на телевизију - каже Кесић за Данас. Он додаје да је срећан због накнадног емитовања, али да и даље остаје збуњен целокупном ситуацијом.

- Не знам шта да мислим. Ако је постојао неки притисак да се емисија не емитује, зашто су накнадно ипак одлучили да је пусте? Видећемо шта ће бити убудуће, па ћемо тек онда извести неки закључак - наглашава Кесић.

Интересантно је да је у програмској шеми ТВ Б92 данас стајала најава за репризни термин емисије 24 минута, која је око поднева напрасно скинута, а уместо ње је убачен филм "Полицијска прича". После састанка челника Б92 са Зораном Кесићем и појашњења "о кашњењу са материјалом", у програмској шеми поново се нашао термин за ту емисију.

Аутори Зоран Кесић и екипа Њуз нета, до разговора са званичницима куће која емитује популарни сатирични серијал, веровали су да је дошло до  техничке или "неке сличне грешке", док су за скидање најаве из програмске шеме рекли да се "догађа" и да ништа не значи.

Јавност је била изненађена када је у недељу увече уместо нове, емитована прошлонедељна епизода, и то без икаквог образложења. Уследиле су оштре реакције и бројне критике путем друштвених мрежа. Готово једногласно се могло чути да је у питању цензура и то зато што је централна тема емисије био заштитник грађана Саша Јанковић, односно афера коју је пре 10 дана покренуо један таблоид.

У термину премијерног емитовања емисије, Кесић се огласио путем Фејсбука: "Још од 23:01 покушавамо да ступимо у контакт са надлежнима са Б92, али неки су искључили телефон, а други се просто не јављају. Такође, не одговарају нам ни на смс ни на маил", навео је Кесић. Он је додао да су га и колеге са Б92 питале шта се дешава. "Нико од екипе 24 минута за сада нема информацију зашто је вечерас емитована прошла епизода. Волео бих да имам вести за вас, било добре било лоше, али тренутно немам појма шта се дешава. Хвала вам на бризи", поручио је Кесић. 

Најава емисије

Најава епизоде емитована је током претходне седмице на сајту Б92: "У недељу 26. априла, Зоран Кесић разматра хајку на Сашу Јанковића, крај штрајка просветара, продају Авала филма, председников авион, Пајтића на Косову... Аналитичарка је Србијанка Турајлић, а гост Радослав Рале Зеленовић".

Екипа Њуз нета је на Фејсбуку најавила да ће у емисији бити и реквизита - нунчаке. То је, такође, алузија на случај Јанковић, јер су таблоиди пласирали информацију да је полиција код омбудсмана у стану пре 22 године пронашла бројне "нинџа" реквизите, укључујући и нунчаке.

Десимир Стојковић, мајстор нунчака и гинисов рекордер, "подучавао" је ауторе емисије вештини коришћења овог древног борилачког оружја. На позадини шоље из ове емисије био је лик Саше Јанковића.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси