Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СДУ тражи смену у Студију Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 04. 2015.

Извор: Фонет

СДУ тражи смену у Студију Б

Социјалдемократска унија изражава (СДУ) најдубље гађање над извештавањем појединих медија са протеста опозиционих партија у суботу, при чему је у новинарском бесчашћу предњачила градска телевизија Студио Б, због чега захтева од градске власти да хитно смени директорку Студија Б, Ивану Вучићевић, саопштила је данас СДУ.

Срамно је да се градски јавни сервис у извештају са протеста бави тиме каквим се аутомобилом председник Демократске странке и Извршног већа Војводине довезао на скуп, а ниједном речју не помене број присутних грађана и грађанки, атмосферу, нити поруке и захтеве упућене са протеста. Није нам, такође, јасно ко је овластио "новинаре" Студија Б да процењују ко из опозиције има право да тражи оставке државних функционера, а, коме је, по њиховом мишљењу, та "привилегија" ускраћена.

Апелујемо на часне и истинске новинаре и техничко особље, којих још увек има чак и на градском јавном сервису, да се успротиве и зауставе даљу злоупотребу и суноврат интитуције која је некада била појам професионалног новинарства у Србији. Апелујемо на новинарска удружења да се најенергичније ограде од оваквог начина извештавања, и заштите углед професије, који се убрзано враћа на ниво за који смо наивно веровали да се, после петооктобарских промена, више никада неће поновити, саопштава СДУ.

Социјалдемократска унија захтева од градске власти да хитно смени директорку Студија Б, Ивану Вучићевић.

Студио Б је јавни сервис који финансирају сви грађани и грађанке Београда, и недопустиво је да се та кућа злоупотребљава као пропагандна машинерија владајућих структура.

Коментари (3)

Остави коментар
уто

28.04.

2015.

anonymousRale [нерегистровани] у 15:24

Brojno stanje

Ko je uopšte ta SDU koja se buni što nije objavljen broj učesnika na protestu organizovanom od Pajtića, Tadića, Petrovića i Živkovića. Zar nije jasno da je i Ivanu Vučićević bilo sramota da navede mizernu cifru ljudi koji su se odazvali pozivu za učešće na neuspelom protestu.

Одговори
пон

27.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:11

Re:

Hvala Bogu i tvojima če dogoreti pre zore.

Одговори
пон

27.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:47

ničija nije do zore

Ničija nije do zore, pa ni DOS. Hvala bogu da postoji smena.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси