Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гаси се Радио Параћин, запослени прелазе у јавни сектор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2015.

Аутор: Г. Јевремовић Извор: Блиц

Гаси се Радио Параћин, запослени прелазе у јавни сектор

Председник општине Параћин Саша Пауновић после усвајања одлуке о приватизацији Радио Параћина потврдио је да је свим запосленима у том медију понуђено да пређу у јавни сектор, односно општину или јавна предузећа и установе, као и да је приватизација медија равна њиховм гашењу.

 

- Општина Параћин је стално запосленима у Радио Параћину понудила да сходно квалификацијама и потребама општинских служби пређу у јавни сектор. Неће бити више новинари или водитељи програма, али биће запослени у оквиру стручне спреме. Потребни су нам радници одређених профила, јер годинама уназад општина нема могућност да ангажује нове људе у општинским службама, јер то закон није дозвољавао, нити смо имали сагласност. Општина Параћин има тренутно 30 одсто мање радника, него што је законом дозвољено. За разлику од других општина запослене у медијима нисмо оставили на цедилу - објаснио је Пауновић.

Он је устврдио да “општински интерес свакако није да се продаје јавна имовина по књиговодственој вредности”, те да је организован Одсек за информисање који ће служити за информисање грађана о раду општинских служби.

- Пре 12 година, када се припремала приватизација нашег локалног медија, водили смо рачуна да запослени не остану на улици. Већи број радника тада је прихватио друге послове од помоћног радника до комуналног инспектора у зависности од стручне спреме. Локални медиј је тада имао 55 запоселних. У међувремену, од више десетина приватизованих локалних медија само је један остао у функцији и наставио да ради, остали су угашени - рекао је Пауновић.

Одборник СНС Зоран Ружић је рекао да је једини медиј у општини где су грађани могли да се истинито информишу Радио Параћин на чијим се таласима директно преноси ток седнице Скупштине општине, док су информације из општинског двонедељника Билтен и телевизијског дневника Вести који производи Одсек за информисање дириговане и упаковане “као шарена лажа да смо сви задовољни и срећни у Параћину“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси