Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уреднице Јутарњег програма добитнице награде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2015.

Аутор: Јасмина Добриловић Извор: РТВ

Уреднице Јутарњег програма добитнице награде

Уреднице Јутарњег програма Радио-телевизије Војводине Тамара Сријемац и Кристина Шарић добитнице су годишњих награда за борбу против дискриминације Коалиције против дискриминације, које су данас уручене у београдском Медија центру.

 

РТВ је добитник те награде у категорији медија, а остали добитници су Фонд за хуманитарно право у категорији организација цивилног друштва, Љубомир Живков у области јавних личности, Мирко Милићевић из "Досије студија" у категорији бизнис сектора и Одељење за јавни ред и мир полицијске управе за град Београд у категорији јавне власти.

Додељујући награду Горан Милетић из Центра за промоцију права сексуалних мањина истакао је да су колегинице из РТВ-а својом професионалном изузетношћу значајно допринеле борби против дискриминације.

"Дужност сваког новинара, посебно новинара на јавном сервису јесте да практично обради све теме које су неопходне и у првом плану, баш што и ова награда јесте награда за борбу против дискриминације. Ми смо у обавези да се боримо против дискриминације и на тај начин истински да радимо свој посао", рекла је Тамара Сријемац.

Кристина Шарић је навела да је морална обавеза свих новинара да изнад свега на прави начин извештава о дискриминацији било које врсте.

"Да ли је то дискриминација ЛГБТ особа, да ли је то дискриминација на основу националне припадности, да ли је то дискриминација особа са инвалидитетом, дакле, оно од чега сваки новинар мора да пође јесте та морална обавеза да извештава како треба", рекла је Шарић.

Коалиција против дискриминације установила је "Годишњу награду за борбу против дискриминације" као признање појединцима, организацијама, институцијама, компанијама и медијима који су у току једне године учинили највише напора у сузбијању дискриминације према мањинским и маргинализованим групама или допринели унапређењу једнакости свих грађана и грађанки у Србији.

О добитницима награда одлучују организације-чланице Коалиције на основу предлога које су јој до краја прошле године, доставили појединци и организације.

Коалицију против дискриминације чине: Центар за унапређивање правних студија, Civil Rights Defenders , Labris – организација за лезбејска људска права, CHRIS – Мрежа одбора за људска права, Удружење студената са хендикепом, Gayten LGBT , Praxis и Регионални центар за мањине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси