Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Космајац: Ко ти је, бре, дозволио да ме сликаш?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2015.

Аутор: Т. И. Извор: Информер

Космајац: Ко ти је, бре, дозволио да ме сликаш?!

Драгослав Космајац је насрнуо јуче на фоторепортера Информера који га је сликао испред Палате правде у Београду! Ко ти је, бре, дозволио да ме сликаш?! Знаш ли ти кога сликаш и са којим правом? силеџијски је запретио контроверзни Звездарац, ухвативши нашег фоторепортера за руку!

Прети му робија

Космајац, кога је премијер Србије означио као највећег наркодилера у Србији, дошао је јуче у Виши суд видно нервозан како би са својим адвокатима уложио жалбу због привременог одузимања имовине. Прилазећи згради суда са сином Лазаром, са дистанце од тридесетак метара, видео је нашег колегу фоторепортера и устремио се право ка њему. У нападу беса, унео му се у лице и осуо на њега вербалну паљбу. Чак га је и зграбио за руку у којој је држао апарат, као да је хтео да му га истргне! Још тежи инцидент спречио је Лазар, који је једва успео да убеди оца да стиша страсти. Нервозни Драгослав се, гунђајући себи у браду, потом окренуо и ушао у зграду суда. С обзиром на све околности, овај инцидент се без дилеме може окарактерисати као напад на новинара у обављању дужности, за шта је, према одредбама Кривичног законика Србије, запрећ ена казна затвора од шест месеци до пет година! Космајчев бранилац Ђорђе Симић, и поред тога што би то морао да зна, сматра да наш фоторепортер није смео да слика његовог клијента (?!?). Нисам јуче био у суду, већ моји сарадници, те стога не могу да коментаришем тај догађај. Међутим, могу да схватим револт господина Космајца да га неко фотографише без његове сагласности кратко је изјавио адвокат Симић.

Истраге још трају

На јучерашњем рочишту, које је било затворено за јавност, адвокатски тим „бизнисмена“ са Звездаре жалио се на судску одлуку о привременом одузимању имовине која се води на њега, сина Лазара и супругу Александру. Реч је о велелепним вилама на Звездари и у Рисну (Црна Гора), 31 стану укупне површине 2.700 квадрата, о шест локала и 43 парцеле од 15 хектара, чија се укупна вредност процењује на више од десет милиона евра! Драгослав Космајац је ухапшен 9. новембра прошле године у својој вили на Звездари, али не због трговине наркотицима. Против њега су покренуте две паралелне истраге за кривична дела из области привредног криминала, које би, како сазнајемо, могле да се окончају тек за дватри месеца. Пуштен је да се брани са слободе 11. фебруара, након уплате јемства од, за њега, тричавих 200.000 евра.

Када је могуће објављивање слике без пристанка?

Фотографија се може објавити без пристанка особа на које се односи у следећим случајевима (између осталог):

ако се односи на личност, појаву или догађај од интереса за јавност, нарочито ако се односи на носиоца државне или политичке функције, а објављивање је важно с обзиром на чињеницу да та особа обавља ту функцију;

ако је особа својим понашањем дала повод за објављивање (на пример, ако у том запису признаје да је кршила закон);

ако је то у интересу правосуђа, безбедности земље или јавне безбедности, науке или образовања;

ако се ради о фотозапису с јавног скупа;

ако је особа приказана као део пејзажа, природе, панораме, насељеног места, трга, улице или сличног призора.

Оптужбе назвао „циркусом и фарсом“

Космајац је 24. фебруара ексклузивно за Информер изјавио да је поступак против њега „најобичнији циркус и фарса“, да ни за шта није крив и да ће то убрзо доказати: Ништа, ама баш ништа није тачно од онога за шта ме терете. Немају против мене ниједан доказ, а да сам невин, свима ћу доказати кад прикупим документацију и то обелоданим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси