Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мирковић: Националне мањине имаће и даље своје медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2015.

Извор: Бета

Мирковић: Националне мањине имаће и даље своје медије

Савети националних мањина моћи ће да формирају своје медије и након 1. јула када престаје финансирање медија из буџета локалних самоуправа, изјавио је данас у Нишу државни секретар Министарства културе и информисања Саша Мирковић. "Закон о јавном информисању предвиђа да Савети националних мањина могу да формирају своје медије преко фондација. Финансирање тих медија неће имати никакве везе са пројектним финансирањем, оно ће се одвијати преко посебног канала, у складу са Законом о заштити права и слобода националних мањина", рекао је Мирковић на скупу посвећеном примени нових медијских закона.

 

Мирковић је истакао да ће медији које су већ формирали Савети националних мањина наставити да функционишу као и до сада, а према његовим сазнањима, интересовање за оснивање сопственог медија показао је једино Национални савет Албанаца. 

Он је казао да је Министарство културе и информисања у сталном контакту са Министарством за рад како би био решен проблем вишка запослених у медијима којима предстоји приватизација. 

"Влада Србије је на почетку године усвојила препоруке за решење тог проблема, али још не можемо говорити о детаљима те препоруке", казао је Мирковић. 

Према његовим речима, медији који у првој половини године не могу да конкуришу за пројектна средства јер нису приватизовани, моћи ће то да учине у другој половини године. 

"Министарство културе је предвидело средства за конкурс који ће бити расписан после 1. јула, а локалним самоуправама је такође предложено да део средстава планирају за расписивање конкурса у другој половини године", рекао је Мирковић. 

Државни секретар је истакао да ће пројектно финансирање донети бољитак и гледаоцима и медијским кућама у Србији, али да се сигурно тај бољитак неће осетити "преко ноћи".

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

01.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:27

samo napred

Bacajmo i dalje pare, pa se onda zalimo da ih nemamo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси