Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брадић бежао од новинара због Закона о информисању!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2009.

Извор: Прес

Брадић бежао од новинара због Закона о информисању!


БЕОГРАД - Министар културе Небојша Брадић буквално је јуче бежао од многобројних новинара који су желели да му поставе питања у вези са усвојеним изменама Закона о информисању, које је предложило његово министарство.


Тако је српска јавност остала ускраћена за мишљење министра, који је, подсетимо, у последњих 15-ак дана чак три пута службено одлазио у иностранство, и то у време најжешће полемике о његовом накарадном закону.

Наиме, министар културе Небојша Брадић јуче је, поводом 150. годишњице рођења чувеног српског сликара Паје Јовановића, открио спомен-плочу на Јовановићевој кући у Бирчаниновој улици у Београду. Међутим, с обзиром на Брадићево полумесечно одсуство из земље, новинаре је много више интересовао његов коментар на усвајање закона. Министар је, међутим, изговорио само једну немушту реченицу:

- Ово није ни место ни време да се разговара на тему закона. Окупили смо се поводом годишњице рођења Паје Јовановића и непримерено је да о томе разговарамо.Брадић је потом отишао да обави церемонијални део откривања спомен-плоче, а чим је то учинио, моментално се склонио од камера, не дозвољавајући да му новинари поставе ни једно једино питање.

Неколико сниматеља молило је Брадића да пред камерама само понови оно што је рекао приликом откривања спомен-плоче, јер им због бучног саобраћаја у центру Београда нису ваљали тонски записи, али је Брадић и то одбио да учини.

- Тон нам је неупотребљив због буке возила. Ништа се не чује. Молимо вас, само нам поновите шта сте рекли док сте откривали спомен-плочу. Ма, неће вам новинари постављати питања! Сигурно! - молили су безуспешно камермани.

 Министар Брадић им је поручио да жури на седницу Владе.Екипа из РТ Републике Српске се пожалила колегама да их уредништво из Бањалуке критикује што данима, у јеку дебате о изменама Закона о информисању, не успева да добије изјаву од надлежног министра:

- Они сматрају да смо лењи, неспособни, а како им објаснити да човек бежи од новинара, камера?! Да неће да прича о закону?!

Б. Бојић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси