Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС помаже жртвама породичног насиља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2014.

Извор: Политика

РТС помаже жртвама породичног насиља

У последњој епизоди емисије „Шоу свих времена”, емитованог у недељу 16. фебруара на Првом програму РТС-а, свечано је уручен аутомобил марке „фијат” Саветовалишту против насиља у породици као наставак сарадње јавног сервиса са овом невладином организацијом.

Да подсетимо, На Бадњи дан 2011. године Радио- телевизија Србије уручила је овој организацији и потпуно опремљену трећу Сигурну кућу у Београду.

– Заиста смо јако поносни и срећни јер нам се у емисији „Шоу свих времена” указала могућност да и на овај начин наставимо нашу сарадњу, уз жељу да се жене и деца, жртве породичног насиља, што брже опораве и започну мирнији, срећнији живот, саопштила је Душка Вучинић, шеф Одељења за односе са јавношћу РТС-а.

Само током 2013. године, заштиту и помоћ Саветовалишта против насиља у породици затражило је четири хиљаде жена, а кроз Сигурну кућу је збринуто 268 жена али и 242 њихове деце. Од октобра до маја, у три објекта Сигурне куће у Београду, дневно је збрињавано и по 60 жена – жртава насиља у породици.

„Шоу свих времена” реализовала је Радио-телевизија Србије заједно са продукцијском кућом „Адреналин”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси