Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Паповић: Не плаћам РТВ претплату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Аутор: Дневник онлине Извор: Н. Радман

Паповић: Не плаћам РТВ претплату

Иако је Влада Србије усвојила Уредбу о привременом финансирању јавних сервиса, Радио-дифузне установе Србије и Радио-дифузне установе Војводине, из републичког буџета, за шта је предвиђено 7,5 милијарди динара, на рачунима за потрошену електричну енергију и овог месеца нашла се ставка РТВ претплате.

С обзиром на то да претплата званично није укинута и да је по Закону о радио-дифузији обавезна, грађани су остали у недоумици да ли је треба плаћати. Председник Националне организације потрошача Србије Горан Паповић каже да питање плаћања РТВ претплате по Уредби није јасно дефинисано, али да нема надлежност да позове потрошаче на непослушност.

– Грађанима не могу казати да не плаћају РТВ претплату. Лично, РТВ претплату не плаћам јер нисам склопио никакав уговор с РТВ-ом. Уколико је законска обавеза да се јавни сервис плаћа, онда је тај сервис морао са мном да склопи уговор – каже за „Дневник” Паповић.

– У анализи спорних рачуна за струју и гас, коју ради Радна група, а која би требало да буде завршена до 20. фебруара, нашло се и питање РТВ претплате. Захтеваћемо конкретне одговоре на питања на који начин се плаћа претплата преко рачуна за струју. Такође, по Уредби, јавни сервиси ће бити финансирани према неком проценту, а остало је нејасно према којем проценту ће бити распоређен новац.

Национална организација потрошача Србије је прошле године покренула питање плаћања РТВ претплате, након чега је речено да ће она бити укинута, што, по речима нашег саговорника, није урађено.
– Рекли су да ће РТВ претплата бити укинута, а након тога су се ућутали јер нису нашли модус како то да ураде. Мој савет потрошачима је да, када добију рачун за струју, ако не желе да плате РТВ претплату, то не ураде, али на сопствену одговорност. Ја ћу заштитити сваког грађанина који, када добије рачун за струју, плати само струју – каже Паповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси