Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоранин лупинг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Аутор: Басара Извор: Данас

Зоранин лупинг

Таман сам, цењени гурмани, био намерачио да пишем о калинџу, традиционалном српском јелу које полако нестаје са наших трпеза, кад ме као гром из ведра неба спичи изјава Зоране Михајловић сагласно којој Данас “криминализује СНС”.

Рекох ли вам ја пре неки дан да је у току фаза предизборног лупетања. Тако се то ради у земљи Србији, земљи синова светлости који неустрашиво војују против синова таме.

Госпожа - што реко Црњански - министарка, како сам обавештен, није благоизволела појаснити ствар, то јест указати на текст, изјаву или интервју који садржи инкриминисану криминализацију. (Јеси ли је, Пановићу, лично ти звао да се распиташ или си то препустио неком мање одговорном?)

Попечитељкина доказима непоткрепљена изјава је, да кажемо, ствар с једне стране врло озбиљна, а с друге - будући да lady Зорана седи “на влади” чије криминализовано правосуђе укида пресуде свирепим убицама - крајње неозбиљна.

Да ја рецимо седим “на влади”, много би ме више забринула скандалозна судска “застаревања” него новине које о томе критички пишу.

Идемо даље. Редакција Данаса се, предвидиво, одала истраживачком новинарству. Неко је, дакле, из редакције позвао Министарство културе и информисања, чисто да министарство прокоментарише министаркину изјаву, али министарство се оглушило о Данасов позив.

Добро, де, отпишимо то на попечитељску солидарност, али како да разумемо да се на Михајловићкин опасни лупинг није острвио бастион одбране новинарске части - такозвани УНС, чије је седиште у очевини следеће јунакиње наше приче - мултирежимске Љиље Чувене Смајловићке. Љиља Чувена Смајловићка, која је ономад пролила онолике сузе над Живковићевом цепачином Курира и захваљујући том плачу ушла у историју српске уметности јер ју је Коракс овековечио на платну “Смајловићкин ламент над поцепаним Куриром”, уопште се није огласила поводом Михајловићкине оптужбе за криминализацију. Зорана није поцепала примерак Данаса. Слобода штампе, следствено, није угрожена.

Знамо, даме и господо, да су лицемерје и покварењаштво у Србији врлине, али ни у врлинама не треба претеривати зато што - уче црквени оци - претеривање са врлинама води право у порок. Није вам, претпостављам, непознато ни то да ја Пановићу повремено набијам на нос ствар управо супротну од оне за коју га оптужује Михајловићка, то јест - сумњичим га за неумереност у одмерености и добронамерности.

Повремено ми - посебно кад сам лоше воље - Данас заличи на Смајловићкин “најстарији дневни лист на Балкану”. За свакога Пановић нађе по неку лепу реч и сваком уступи подоста простора. Ево, годинама га већ убеђујем да се окане демократије и да у Данас не припушта Коштуницу и сумашедше чланове његове секте, а он на то не даје ни пет пара. Оно, факат, док је Коштуница био “на влади”, Данас није оптуживан за криминализацију. Зато менаџменту и колегијуму Данаса топло саветујем да пресавију табак и Михајловићку утуже. Какво ће тек то бити застаревање, дражајши мој публикуме.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси