Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шведски стандард
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Аутор: Драгољуб Дража Петровић Извор: Данас

Шведски стандард

Кад мало боље изанализирате кадрове централног комитета владајуће партије, дођете до фрапантног открића: изгледа да је основни услов да постанете такозвана висока функционерка СНС - да будете плавуша.

У врху СНС, наиме, има више плавуша по глави становника него у Шведској: Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, Јоргованка Табаковић. Није ни чудо с тога што пола Србије верује да ћемо уз помоћ СНС коначно остварити шведски стандард.

Међутим, проблем је што у врху СНС има више плавуша по глави становника него у антологијама вицева, па сем оних који верују да ћемо достићи шведски стандард, једна мала мањина верује да ћемо се, ако ништа друго, свему овоме једнога дана слатко смејати.

Најнапреднија од српских напредних плавуша Српске напредне странке свакако је З. Михајловић, коју због паранормалних способности да види унапред зову и Свевидећа Зорана, скраћено Видовита Зорка.

Кад она нешто најави, то мора да бидне. За разлику од других видовњакиња које гледају у шољу, длан, кристалну куглу, карте и пасуљ, Зорана будућност прориче специјалном методом, гледањем у Вучића.

Прорицање судбине гледањем у Вучића слично је гледању у шољу - окренеш Вучића наопачке, да се оцеди, а онда тумачиш детаље. Рецимо, ако му је десна обрва подигнута на горе, нема сумње - имаћемо неки добитак. Лева обрва на доле - неко је љут, а раширене ноздрве - биће хапшења. Спојени прсти значе - биће мир у свету, а олабављена кравата - тајни непријатељ. Кад Вучић склопи очи замишљено - неко мисли на вас. Кад затвори лево око - пазите се црне магије.

Уз то, Зорани је све сумњиво - ако пишете о Универзал банци - она ће доћи до закључка да криминализујете СНС, а ако објавите у новинама виц о плавушама, послаће вам деманти.

„Знам, мислили сте на мене. Хоћете да изблајхате СНС“  рећи ће вам бесно и најавити тужбу за клевету због текста у рубрици забава под насловом: „Шта ради плавуша испод дрвета?“ И како ви после судији да објасните да нисте мислили на њу? А поготово на СНС, људе који раде ко црнци, а црнци су врло ретко плавуше.

Ових дана, јелте, гледањем у Вучића, рекла је да Данас криминализује СНС. Мада би Данасу, због раста тиража, више одговарало да је позвала многобројнo чланство да свако својеручно исцепа по један примерак. Па да се у народу више не говори - поцепао га ко сирома гибаницу, поцепао га ко свиња масни папир, поцепао га ко Живковић Курир, већ поцепао га ко напредњаци 300.000 примерака Данаса.

Некада смо били страни плаћеници, а сада смо Мишковићеви. То је доказ да на крају увек победи домаћи капитал. Напредни таблоиди, наиме, ових дана пишу да новинари масовно одлазе на тајне састанке у Мишковићев хотел „Crown Plaza“, где добијају директиве за криминализовање СНС, јербо је Мишковић решио да у српске медије инвестира 100 милиона евра мита.

Важи, али на плажи! Макар то била и „Crown Plaza“.

Анонимни извор напредних таблоида вероватно је приметио интересантну појаву - да много људи из „Crown Plaze“ излази с кофером. Што би вероватно уочио и испред других хотела диљем земаљске кугле који нису Мишковићеви, али тамо не траје предизборна кампања. То нам указује да је анонимни извор напредних таблоида гарантовано нека плавуша. Из вицева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси