Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мишковић Информеру забранио да извештава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Аутор: Н. А. Извор: Информер

Мишковић Информеру забранио да извештава

Власник „Делта холдинга“ и највећи српски тајкун Мирослав Мишковић забранио је јуче екипи Информера да присуствује конференцији за штампу у седишту његове фирме на Новом Београду!

Новинари нашег листа нису успели ни да привире у салу где је одржана конференција пошто су заустављени већ на самом улазу у „Делтину“ зграду.

- Информер? Не, не можете присуствовати, нисте на списку позваних - рекла је девојка за пултом.

На наше питање шта то значи и да ли је можда писаним путем требало да најавимо долазак, кратко нам је одговорила:

- Па не... Само вас нема на листи и то је то! Портпаролка „Делте“ Бранислава Милунов, од које смо затражили да нам објасни зашто је Информер на листи забрањених, навела је, међутим, да нисмо на време пријавили свој долазак.

- Жао ми је, нисте акредитовани, али добићете саопштење са састанка - поручила је Милунов. Упитана по ком критеријуму је прављен списак медија којима је дозвољен приступ, она је иронично упитала:

- А по ком критеријуму је Информер бирао измишљотине које сте у последњих годину и по дана објавили о компанији и њеном председнику?

Председник НУНС Вукашин Обрадовић каже да нико нема права да новинарима ограничава слободу извештавања:

- Поступак „Делте“ је за сваку осуду јер сви медији треба да имају једнака права и обавезе, без обзира на уређивачку политику.

Мишковић: „Делта“ остварила успех

Тема јучерашње конференције било је пословање „Делта холдинга“ у 2013. години. Мирослав Мишковић је, иза затворених врата за наш лист, поручио да се „компанија развила стварањем јаких фирми и њиховом продајом страним партнерима“.

- Од оснивања „Делта фондације“ скоро 400.000 грађана Србије обухваћено је неким од наших пројеката. Ове године почињемо изградњу наше друге задужбине!  - поручио је Мишковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси