Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српска телефонија и ТВ сигнал на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Извор: Преглед, Танјуг

Српска телефонија и ТВ сигнал на Косову

Србија ће на територији Косова бити заступљена свим видовима телекомуникација, почев од фиксне и мобилне телефоније, до дигиталног ТВ преноса, пише јуче приштински дневник „Трибуна“.

О томе су се договорили косовска и Влада Србије, наводи лист прецизирајући да  ће одлука бити потписана сутра у оквиру документа плана деловања Телекома, у  који је имао увид.

Од дана када Косово буде добило троцифрени телефонски код, његова влада је обавезна да у року од 12 месеци омогући присуство телефонског оператера Србије са сталном лиценцом за коју ће бити расписан тендер у складу са стандардима  ЕУ, прецизира приштински дневник.

И пре него што Косово добије телефонски код, српски оператер мобилне телефоније ће на Косову имати привремену лиценцу која ће важити најмање до јануара 2015. године. Споразум такође предвиђа и српске оператере за пренос телевизијских сигнала, укључујући и дигитални земаљски пренос, наводи „Трибуна“. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси