Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награде "Музика класика": Суђић, Рајковић, Жебељан...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2014.

Извор: Танјуг

Награде "Музика класика": Суђић, Рајковић, Жебељан...

Годишње награде "Музика класика" за најбоље извођаче у 2013. додељене су диригенту Бојану Суђићу и пијанисткињи Маји Рајковић, за младог извођача пијанисти Ивану Башићу, а за композитора године Исидори Жебељан за оперу "Две главе и девојка".

 

Признање је додељено у укупно 17 категорија. Награде ће бити свечано уручене 26. фебруара у Музеју Народног позоришта у Београду, најавио је организатор - музичка ревија "Музика класика".

У категорији композитор године за примењену музики награђена је Вера Миланковић за музичку представу "Миланковић" Опере и театра Мадленианум.

Оркестар године је Симфонијски оркестар Факултета музичке уметности, издавач - Асоцијација гитариста Војводине - за нотно и ЦД издање Јулије Бал "Вила Лобос 12 етида за гитару", а најбољи концерт одржао је тенор Зоран Тодоровић у циклусу "Великани музичке сцене".

Књига године је "Виђења - Мусица модус вивенди" Смиљке Исаковић (издавач РТС), албум - диск "Женске приче" - српска музика за клавир Јасмине Јанковић, (издавач Удружење композитора Србије).

Признање су добили и фестивал "Музички едикт" из Ниша, фестивал од регионалног значаја - Гуитар опен Фестивал, Суботица, критичар Марија Ћирић, емисија "Арт фантазија" ауторке Марине Стефановић, организатор - Музичка омладина Новог Сада, институција - Београдска филхармонија, а за изузетан допринос класичној музици награђена је Даринка Матић Маровић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси