Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Постхумно одликовање за Верицу Бараћ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2014.

Извор: РТС

Постхумно одликовање за Верицу Бараћ

Поводом Дана државности председник Србије Томислав Николић потписао је указе о одликовању. Међу одликованима су професор Милорад Екмечић и КБЦ Земун. Постхумно је одликована и Верица Бараћ.

 

Председник Србије Томислав Николић потписао је указе о одликовању поводом 15. фебруара Дана државности.

Сретењским орденом другог степена одликовани су професор Милорад Екмечић за нарочите заслуге у области културних и просветних делатности а посебно историјских наука и Клчиничко болнички центар Земун за нарочите заслуге и доприносе у области хуманитарних делатности, здравственој заштити и развоју медицине и праксе.

Веселин Ђуретић, Петар Омчикус, Александар Вујић, Архив Србије, компанија "Застава оружје" и Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада одликовани су Сретрњским орденом трећег степена.

Чувар Српског гробља Зејтинлик у Грчкој Ђорђе Михајловић одликован је орденом српске заставе другог степена.

Златном медаљом за заслуге одликовани су професор Ицуко Тероука из Јапана, Верица Бараћ, Станко Стојиљковић, Вера Радосављевић, Миломир Главчић, Светлана Стевић, Ружица Поповић, Боривоје Николић, Родољуб Живадиновић, Новосадски сајам, Дринка Матић Маровић, Надежда Басара, Никола Каровић, Сенад Кашовић.

Исто одличје постхумно је припало и Верици Бараћ, Стели Џатрас из САД, Добривоју Ограшановићу и полицијском службенику Горану Ђорђевићу.

Заслужни припадници Министарства одбране и Војске Србије одликовани су, за изузетне заслуге и резултате показане у обављању дужности и задатака у области одбране и безбедности, медаљама за ревносну службу, и то 22 златне и 40 сребрних.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси