Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сајт "Новости” и на ћирилици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2014.

Извор: Вечерње новости

Сајт "Новости” и на ћирилици

Од данас све текстове на нашем порталу можете да прочитате и на званичном – ћириличном писму .

 

Брзо, кратко, јасно и на – ћирилици. У служби читалаца, од данас све вести и текстове на сајту “Вечерњих новости” више нису само на латиничном писму. Као и наше штампано издање, које се од самог почетка, пуних 65 година, штампа на службеном – ћириличном писму, тако ћете и ви, по Вуковој азбуци, убудуће моћи да читате на нашем порталу.

Наравно, на вама је да изаберете да ли желите да читате на ћирилици, или латиници. Увођење ћириличног писма никако не значи да ћемо престати да постојимо на латиници, јер наше вести читају читаоци широм Србије.

Ми смо вам понудили да бирате – ћирилица, или латиница. Јер, то могу само “Новости”.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

10.02.

2014.

Александар [нерегистровани] у 23:34

Боље икад, него никад

Зар ова вест није најбољи доказ дубоког пада Србије. У земљи, у чијем уставу (члан 10) стоји да је службени језик српски, а писмо ћирилично, вест је постала одлука руководства "Новости" да текстове на свом сајту од данас, дакле од 10. фебруара 2014. годије, дају и на ћирилици. Шта су чекали до сада? Зар им је неко то бранио у сред Београда?
Нажалост, има неколико министарстава и институција које се финансирају из буџета Србије, а ћирилица на њиховим сајтовима је непознаница.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси