Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чеда на зиду држи урамљени Курир!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2014.

Аутор: Марија Малеш Извор: Курир

Чеда на зиду држи урамљени Курир!

Кад су у новинским текстовима жестоко искритиковани, политичари у Србији сасвим се различито понашају.

И док једни (Живковић) цепају новине без разлога, а други (Ђилас) физички узнемиравају новинарке, председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, који је често био на мети нашег и других новинарских пера, негује сасвим другачији приступ. Он, наиме, не само да је увек одмерен и културан у односу према новинарима него на зиду свог кабинета држи урамљене насловне стране Курира!

Политичка култура

Мада је Курир много пута о Јовановићу објавио врло оштре и критичке текстове, он никад није прекидао сарадњу с нашим листом. Једна од насловних страна Курира с Јовановићем у главној улози је, подсетимо, она на којој некадашњи студентски лидер показује свој змијски торзо на Аконкагви, под насловом „Голи Чеда у Јужној Америци“, објављена 29. августа 2012. године, а занимљив је и текст „Чеда Јовановић добио Фиделинку за џабе“ (21. новембар 2012).

Јовановићи нису испољавали љутњу ни 24. јануара ове године, кад је насловницу Курира красила управо Јелена Јовановић, чије смо ексклузивне атрактивне фотографије објавили под насловом „Какву жену Чеда има“.

И док се у Чедином случају огледа политичка култура, прошле недеље имали смо прилике да видимо очигледне примере политичке некултуре. Да подсетимо, најпре је Зоран Живковић, председник Нове странке, демонстративно поцепао Курир и вређао новинаре наше редакције називајући их „фукаром“ зато што смо објавили да коалиција којој се прикључио, а чији је стожер ДС, преговара о сарадњи с Муамером Зукорлићем, бившим муфтијом Исламске заједнице у Србији.

Напад на новинарку

Затим је његов коалициони партнер Драган Ђилас, лидер ДС, након конференције за новинаре спречио новинарку Курира да приђе Живковићу тако што ју је ухватио за рамена, продрмусао и одгурнуо. Познато је одраније да лидер ДС не даје изјаве за наш лист и да је забранио свима у странци да говоре за Курир, запретивши им да ће у супротном бити проглашени издајницима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси