Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стигле претње смрћу главном уредннику Курира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2014.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Стигле претње смрћу главном уредннику Курира

Главни и одговорни уредник Курира Саша Миловановић добио је озбиљне претње смрћу. Агресивна претња да главни уредник Курира, како је наведено, мора бити убијен упућена је од анонимног лица потписаног као „Плаћени убица“.

 

Претње смрћу уследиле су само три сата после конференције за медије на којој је председник Нове странке Зоран Живковић демонстративно исцепао примерак Курира, изговоривши притом низ увреда на рачун нашег листа и новинара који у њему раде. После тог инцидента уследиле су претње убиством главном уреднику Курира. Претња је објављена на Твитеру, а особа која се представља као „Плаћени убица“ истовремено је претила убиством и државном врху, с првим потпредседником Владе и председником СНС Александром Вучићем на челу.

- Александар Вучић, први потпредседник Владе, и Саша Миловановић, главни уредник Курира, морају бити убијени - написао је јуче око 15 сати на свом налогу на Твитеру неко ко се крије иза назива „Плаћени убица“.

Редакција Курира је ове претње проследила полицији и затражила заштиту и од њих је добила обећање да ће се цео случај одмах истражити и открити ко стоји иза ње.

- Нажалост, атмосфера у друштву је таква да су новинари потпуно незаштићени. Када један политичар који претендује на највишу државну функцију дозволи себи да јавно поцепа новине само зато што му се не свиђа шта су о њему писали и држава на то не реагује, не изненађује да је следећи, логичан корак да уредник добије претње смрћу - рекао је главни уредник Курира Саша Миловановић.

Ово је други у низу инцидената који је изазвао говор мржње Зорана Живковића.

Подсетимо, након што је Курир пре три дана објавио да је ДС преговарала о коалицији са БДЗС Муамера Зукорлића, лидер Нове странке, који је у тексту означен као особа која је успоставила контакт између Зукорлића и Ђиласа, био је толико изреволтиран истином да је поцепао Курир. Иако је наш лист јуче добио званичну потврду из БДЗС да је преговора било, Ђилас и Живковић одбили су да се извине нашим новинарима због вандалског цепања новина и увреда које је Живковић изрекао.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

08.02.

2014.

Boško Stajić [нерегистровани] у 12:08

stigle pretnje smrću glavnom uredniku Kurira

Pre desetak godina meni i mom kolegi neki su ( koji danas nisu više moćni) u Novom Sadu pretili isto tako. Posle su nas neki tužili i na sudu tražili holivudske nadoknade za ukaljanu čast i nematerijalnu štetu.Treba izdržati i malo se skloniti sa ulice i uobičajenih mesta izlazaka.Neće ni oni dugo trajati. Ubiti ili ukloniti nepodobnog novinara je stvar trenutnog vremena posle te zaborave jer imaju problem kako da sačuvaju imovinu,da plate advokate i ko zna koga još...pa zar ti primer Miškovića i drugih tajkuna ne govori dovoljno u kakv0j su panici.Oni jesu spremni da upotrebe sva sredstva,ali zato neće ući u istoriju Srbije za razliku od nas mn0gih koji smo to već učinili.Za deset godina nova generacija dece koja će odrasti neće znati ni J od imena onih koji su činili zlo Srbiji-znači ne samo Srbima već i pripadnicima drugih naroda koji žive u Srbiji.Malo više pažnje i samozaštite uz zaštitu policije ( pazi neki su korumpirani) i proći če i ova pretnja.Posle izbora sigurno!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси