Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас физички спречио новинарку Курира да постави питање!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2014.

Аутор: Марија Малеш Извор: Курир

Ђилас физички спречио новинарку Курира да постави питање!

Лидер ДС Драган Ђилас јуче је, после конференције у тој странци, физички спречио новинарку Курира да приђе председнику Нове странке Зорану Живковићу и постави му питање тако што је стао испред ње и ухватио је за рамена!

 

Наиме, након што је председник БДЗС, странке Муамера Зуколића, за Курир потврдио да је било преговора између бившег главног муфтије и Ђиласа о заједничком изласку на изборе, новинарка Курира желела је да пита Живковића зашто је тврдио да је то лаж, цепао Курир и на тај начин позвао на линч новинаре нашег листа.

Насртај на новинара

Чим су сви учесници прес-конференције у ДС завршили своје излагање, новинарка Курира пошла је ка Живковићу с примерком Курира у рукама покушавајући да му постави то питање, али је испред ње стао лидер ДС и буквално је физички спречио, то јест задржао рукама! Ђилас је стајао испред новинарке Курира све време, онолико колико је било довољно да Живковић напусти страначке просторије. Наша новинарка је упитала Ђиласа да ли је Живковићев телохранитељ, поновивши да само хоће да постави питање. Ђилас то никако није хтео да дозволи!

- Све сте чули на конференцији - рекао је Ђилас док се Живковић пробијао кроз гужву и грабио ка излазу.

- Хоћу да питам господина Живковића да ли ће да се извини... - објашњавала ј новинарка, која је спречена да обави задатак, док је друга новинарка питала:

„Да ли ће господин Живковић поново да поцепа Курир сад кад је потврђено да је истина оно што смо написали?“ Зачуло се и питање треће новинарке: „А могао би и да каже зашто је лагао“ - док је Ђилас и даље спречавао нашу новинарску екипу да обавља свој посао.

Живковићев говор мржње

Подсетимо, насилничко понашање и вређање новинара Курира почело је након писања нашег листа да је Ђилас послао Борислава Стефановића, шефа посланичког клуба ДС у парламенту, у Нови Пазар да преговара о прављењу коалиције са Зукорлићем. Курир је објавио да је медијатор у тим преговорима био Живковић, бивши премијер и председник Нове странке, али и један од Ђиласових коалиционих партнера на наредним изборима. Живковића је истина до те мере изреволтирала да је сазвао конференцију за штампу, на којој је јавно исцепао Курир уз опаску да„такве новине не би требало да постоје у Србији“. У свом следећем наступу, кад је потврђено да је Курир објавио тачне информације, гостујући у емисији на РТС, Живковић не само што се није извинио него је наставио с говором мржње.

Новинаре Курира називао је „фукарама“. Јуче на конференцији у ДС, кад је био у прилици да се сретне с новинарима Курира тет-а-тет, побегао је с лица места уз помоћ Драгана Ђиласа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси