Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Емисија "Галилео", овог пролећа на Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Извор: Б92

Емисија "Галилео", овог пролећа на Б92

Емисија ”Галилео” коју води Милош Урошевић показује да и компликоване ствари могу бити просте и јасне, да наука може бити забавна, и даје одговоре на сва питања која су вам икада прошла мислима.

Није реч о хемијским формулама и математичким једначинама. У питању су информације представљене кроз лагану и сликовиту причу, на тај начин представивши свет око нас, са свим његовим тајнама и чарима.

„Галилео“ се сматра најбољим немачким тв шоу програмом који се бави науком. Први пут је емитован 30. новембра 1998. године, на немачком каналу Про 7, а до данас је, на овом каналу, емитовано више од 4.000 издања ове емисије, са епизодама дужине од око сат времена.

Од свог првог издања, „Галилео“ се са великим успехом проширио на цео свет, па је емисија приказивана у више од 10 земаља, укључујући и Србију. Водитељ Милош Урошевић има врло присан однос са својим гледаоцима и обожаваоцима, који му увек помажу тако што шаљу своја питања из области које их занимају. Како сам каже, мото ове емисије је ”За све који имају питања”, а ”Галилео” је ту да пружи праве одговоре.

На друштвеним мрежама у Србији ”Галилео” је увек активна тема, а само Фејсбук страница емисије броји близу 30.000 фанова. На овај начин зид између публике и екипе емисије је срушен и сви заједно постају тим који истражује свет!

Питања су сасвим разнолика, а често наликују на она која само деца могу да поставе. Чувени научни револуционар Галилеј је променио погледе на науку свог доба, а истоимена емисија ће променити ваше виђење света око нас. Зашто млеко кипи? Да ли је данас могуће саградити замак онако како су га градили мајстори у средњем веку? Ко су мајстори сладоледа? Да ли је здравије седети или лежати? Како је измишљен бицикл? Које су најбизарније пластичне операције на свету? – ово су само нека од занимљивих питања и феномена које ова емисија обрађује.

 Од 2009, устаљен је обичај да се, на крају сваке године, прави колаж, односно годишњи преглед 50 најспектакуларнијих снимака емитованих у овој емисији током године.

Нико не зна све, али увек можете да сазнате више! ”Галилео” је права телевизијска дестинација која ће вам открити све тајне и показати вам лепоту науке, на најузудљивији, лаган, али прецизан и јединствен начин. Од марта на ТВ Б92!

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси