Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кад Живковић цепа Курир
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Аутор: Снежана Чонградин Извор: Данас

Кад Живковић цепа Курир

Годинама уназад, Зоран Живковић је могао да пронађе, вероватно, приличан број разлога због којих је јавно, пред камерама, био у прилици да поцепа дневне новине Курир. Те новине су небројено пута објављивале неистине, водиле прљаве кампање против политичара и јавних личности, немајући обзира према њиховим породицама, околностима, ни чему.

 

Међутим, Зоран Живковић тада није био у предизборној кампањи, није се кандидовао ни за какве функције, а што је најважније, у центру пажње Курира није био - он.

Да ли би, у том смислу, било претерано очекивати од онога ко претендује да заузме позицију некога ко би требало да ради у јавном интересу грађана, штити их и заступа наспрам безакоња и јавног аморала - да јавно реагује цепајући дневне новине како би стао у заштиту оних који немају никакве политичке и друге врсте моћи да се бране?

Вероватно би, иако то у околностима општег немара и губитка вредности, звучи излишно. То је једини, али огроман проблем у вези са овим перформансом Зорана Живковића. Те поцепане дневне новине су небројено пута доводиле баш такве, немоћне и незаштићене политичким утицајем људе у, благо речено, врло незгодне положаје.

Подстрекавајући насиље над мањинским групама, припадницима других националности, као и обичним људима у различитим ситуацијама, Курир одавно стоји на врху срамоте српске штампе, без обзира на то што му се мање више и други примерци приближавају.

Да је Зоран Живковић, рецимо, сазвао конференцију за новинаре када је Курир „развлачио“ из дана у дан ожалошћене родитеље тек преминуле девојчице Тијане, извргавајући их најподлијем руглу - те, стао у њихову заштиту и цепањем листа затражио да се са тиме одмах престане, чини се да би стекао наклоност бирачког тела. Овако, претерана брига за себе и свој интегритет изазива супротан ефекат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси