Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живковић цепа новине, српски новинари ћуте!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Живковић цепа новине, српски новинари ћуте!

Напредњаци и социјалисти најоштрије су јуче осудили поступак кандидата ДС за премијера Зорана Живковића, који је у среду на конференцији за штампу поцепао дневне новине „Курир“! Ове две странке оцењују тај гест као „дивљачки и антиевропски напад на слободу медија“!

 

Живковић је, подсетимо, пред новинарима поцепао насловну страну „Курира“ на којој је писало да Ђилас прави коалицију с муфтијом Зукорлићем, а затим је демонстративно згужвао новине и бацио их у канту, називајући их „ђубретом“.

Манир насилника

Коментаришући овај потез, потпредседник СНС Небојша Стефановић за Информер каже да је Живковићев поступак за сваку осуду и да је он човек који очигледно неће да се суочи са истином.

- Они у ДС једноставно не желе да виде и чују ствари које су се десиле у протеклих 15 година, а ту пре свега мислим на огромну пљачку, корупцију, уништене компаније, тајкуне којима је дозвољено да буду јачи и од државе. СНС има мисију да то промени, тако што ће покренути озбиљне реформе. У томе нећемо бити застрашени насилничким понашањем наших политичких противника.

Супротставићемо се свима који покушавају да угуше слободу говора и медија у Србији - истиче Стефановић.

С њим се слаже потпредседница СПС Дијана Вукомановић, која сматра да је управо овакав стил понашања бившег премијера разлог због којег није ни успео да се одржи на политичкој сцени.

- Цепање било којих новина гест је немоћи, а не моћи политичара. Свакако да тај гест није примерен за човека који се представља као демократа и европејац.

Слобода медија требало би да буде светиња за сваког политичара. Живковић је био и остао провокатор, који највише штете наноси партијама које напушта, оснива или се у њих враћа - напомиње Вукомановићева.

НУНС: Све у реду

На другој страни, Живковић јуче није желео да коментарише свој поступак јер, како каже, „из принципа не даје изјаве за Информер“ (!?!).

Сасвим је, иначе, занимљиво да поводом овог незапамћеног скандала није реаговало ниједно новинско или струковно удружење осим Националне асоцијације издавача и Асоцијације медија (види оквир). Нисмо овим поводом јуче добили никакав одговор од УНС и НДНВ, док нам је председник НУНС Вукашин Обрадовић рекао да Живковићев поступак представља „само радикално исказивање односа према уређивачкој политици ‘Курира’“.

- Нормално је очекивати да ако некога називате лоповом или криминалцем, он узврати оценом да су ваше новине „ђубре“. Свака редакција која гаји уређивачку политику засновану на оваквом приступу појединим темама, странкама или појединцима може и мора да рачуна и на овакве реакције. Из тих разлога изостала је и реакција НУНС - наводи Обрадовић.

Чедомир Јовановић

Дачић вара све

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је јуче да ће та странка учествовати на изборима да би победила све, укључујући и председника СПС Ивицу Дачића.

- Желим да победимо Дачића да не би уцењивао Србију, јер само то добро ради. Преварио је Коштуницу, преварио је Тадића, сад би да превари читаву земљу. Желим да му одузмемо ту моћ - рекао је Јовановић за ТВ Пинк.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси