Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ФоНет слави 20 година постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Извор: ФоНет, Блиц

ФоНет слави 20 година постојања

Новинска агенција ФоНет 7. фебруара навршава 20 година постојања и рада, као прва приватна и независна агенција у Србији, која ради у складу са стандардима професионалног и непристрасног новинарства. Агенција је 1994. године у Београду почела рад у условима монопола режимских медија и различитих видова репресије којима су, током последње деценије 20.века, били изложени недржавни медији у Србији.

Од првог дана рада, ФоНет медијима и јавности емитује истините, професионалне и непристрасне информације о догађајима у земљи, региону и свету.

Чиста, поуздана и јасна вест, заснована на чињеницама, без утицаја са било које стране, тековина је две деценије рада ФоНета, који је делио и дели судбину већине независних медија у Србији.

После демократских промена, ФоНет ради у повољнијем амбијенту, мада је изложен свим проблемима економске кризе, друштва у транзицији и неповољним законским решењима у медијској сфери.

Изазови са којима се ФоНет суочава су и неравноправни услови пословања, очување старих и успостављање нових монопола, као и непоштовање ауторских права и основних етичких и професионалних стандарда на медијској сцени.

Двадесету годишњицу ФоНет дочекује са јасно уобличеним и препознатљивим мултимедијалним концептом агенцијске продукције, која поред класичних информативних сервиса вести, писаног, тонског, фото и телевизијског, обухвата и Интернет телевизију FoNetweb.tv, јединствену у Србији и региону.

Аутори вести, извештаја, фотографија, видео клипова и телевизијских прилога ФоНета су новинари, фоторепортери и сниматељи агенције у Београду, дописници и сарадници у Србији, региону и иностранству.

Агенција наставља успешну сарадњу са великим бројем најутицајнијих електронских и писаних медија у Србији, региону и свету и учвршћује своју позицију на медијском простору, послујући на тржишним принципима, упркос тешкој економској кризи.

ФоНет сарађује са више светских медија, међу којима су Ројтерс, АП, АНСА, ЕПА, ДПА и Глас Америке, као и са приватним агенцијама из бивших југословенских република.

ФоНет је члан Асоцијације приватних новинских агенција Југоисточне Европе (АПНА), Асоцијације медија Србије и Асоцијације медија Југоисточне Европе (SЕЕМО).

ФоНет прихвата и придржава се принципа рада професије које прописују Међународна федерација новинара (ИФЈ) и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси