Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијач: Мали компромиси новинара су велика опасност за здравље нације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2014.

Аутор: Т.Њ. Извор: Блиц

Мијач: Мали компромиси новинара су велика опасност за здравље нације

- Ово је време сиромаштва и дезорјентације. Тешко је бити и остати на нивоу, али све друго води у пропаст - рекао је Дејан Мијач, позоришни редитељ, у јучерашњем обраћању присутнима у „Блицовој школи новинарства“.Прослављени редитељ је, између осталог, говорио о медијској и друштвеној сцени у Србији, поредио време деведесетих и данашње, апострофирао шта новинари и новинарство (не)треба да буду...

- Наша медијска сцена је преплављена таблоидима, лошим таблоидима - рекао је Мијач.

Он тврди да то доприноси производњи безнађа, великој збуњености људи, поготово у предизборним периодима. - Садржај таблоида се креће између ништа и којешта - тврди Мијач.

Задатак је новинара, напомиње Мијач, да не дозволи, да се уздигне, да се бави презентирањем чињеница а не њиховим замагљивањем.

- Мали компромиси које новинар прави су велика опасност по здравље нације - казао је он.

Деведесетих је, каже Мијач, било јачих, храбријих новинарских иступања иако су људи остајали и без посла: „Ако то време упоредимо с данашњим, данас је теже јер је безнађе. Онда је било више наде.“

Планирано је да „Блицова школа новинарства“, коју води дугогодишњи уредник Миленко Васовић, траје три месеца. Прву групу чини 40 полазника. Мисија „Блицове школе новинарства“ је да полазници надограде знање из новинарства, да стекну самопоуздање, упознају се са суштином независног и новинарства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси