Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сувајџић сведок у истрази за убиство Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2014.

Извор: Данас, Танјуг, РТВ

Сувајџић сведок у истрази за убиство Ћурувије

Тужилачка истрага за убиство новинара Славка Ћурувије требало би да се настави данас саслушањем нових сведока, а како пишу београдски медији, биће саслушан Миладин Сувајџић, звани Ђура Мутави. Сувајџић је ухапшен у акцији Сабља након убиства премијера Зорана Ђинђића 2003, али је добио статус сведока сарадника и према неким изворима, живи у посебном програму за заштиту у иностранству, наводи "Данас".

 

Сувајџић је у некадашњем земунском криминалном клану био задужен за логистику - изнајмљивање станова, кућа и аутомобила.

Како пишу "Новости", Сувајџић ће бити доведен у Тужилаштво за организовани криминал где би требало да исприча све што му је познато у вези са Ћурувијиним убиством.

У петак је саслушан први сведок, такође сарадник у процесу за Ђинђићево убиство, Дејан Миленковић Багзи.

"Блиц" пише да се очекује да се Сувајџић надовеже на његов исказ да су Милорад Улемек Легија и Душан Спасојевић хтели да убију Ратка Ромића, осумњиченог актера у убиству Ћурувије и Мирослава Курака, који се терети да је убио Ћурувију.

Осим Ромића и Курака осумњичени су тадашњи шеф ДБ-а Радомир Марковић као наредбодавац и Милан Радоњић, у то време шеф београдског ДБ-а.

Истрага је покренута након што се дошло, према речима специјалног тужиоца Миљка Радисављевића, до нових елемената, у виду сведочења Милорада Улемека Легије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси