Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоран Живковић цепао Курир на конференцији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2014.

Аутор: Љ. М. - Ј. Р. - Љ. Л. Извор: Курир

Зоран Живковић цепао Курир на конференцији!

Иако је кампања за ванредне парламентарне изборе тек почела, бивши премијер Зоран Живковић начисто је изгубио живце! Како другачије објаснити потпуно недемократски чин човека који је некад био на челу Владе, у политици је дуги низ година, а који је на конференцији за новинаре демонстративно поцепао Курир.

Болна истина

Живковић је пред новинарима поцепао јучерашње издање нашег листа револтиран јер смо објавили текст да лидер ДС Драган Ђилас преговара са Муамером Зукорлићем, бившим муфтијом Исламске заједнице у Србији, а да је њих двојицу спојио управо председник Нове странке.

 

Живковић је наша сазнања демантовао на конференцији, поновио отрцану фору да је реч о нечему што се продаје на киосцима а није новина, а потом поцепао примерак нашег листа.

- У нечему што се продаје на киосцима а није новина, у нечему што се прави од рециклираног, употребљеног тоалет папира, изашао је на насловној страни и на прве две стране текст о Ђиласу и Зукорлићу, у којем се помиње и моје име. То је апсолутна лаж. И да су били разговори Зукорлић - Ђилас, и то да сам ја био неки медијатор тих разговора, то је апсолутна лаж. Србија би, ако жели да опстане, требало да ово ђубре више не чита и да се то баци. Јер Србија нема потребе за тим - рекао је Живковић, истовремено бесно цепајући Курир.

У телефонском разговору председник Нове странке Зоран Живковић поновио је да не даје изјаве за наш лист, те смо остали ускраћени да нам одговори шта је оваквим потезом хтео да постигне, да ли сматра да му приличи такво понашање и да ли би се тако обрачунавао са медијима и да дође на власт! Ни Весна Ракић-Водинелић, председница Савета НС, није одговарала на наше позиве и поруке.

Нацистички чин

- Попут нацистичког паљења „неподобних“ књига, данашњи чин Демократске странке и њених партнера израз је апсолутно аутократског и диктаторског карактера лидера Демократске странке Драгана Ђиласа и њиховог политичког деловања.

Цепањем Курира, међутим, не може се сакрити истина о тајкунско-криминалним везама Драгана Ђиласа, и то баш у дану када бивша министарка правде Снежана Маловић потврђује да такве везе постоје. Курир ће наставити да разоткрива криминално-тајкунску дружину, која је годинама уништавала економију и животе грађана Србије - наводи се у саопштењу дневног листа Курир.

Саша Миловановић, главни уредник Курира

Тражимо заштиту од Живковићевог позива на линч!

- Јавно цепање Курира и брутално демонстирање силе више је него јасан показатељ шта би се у Србији дешавало са неистомишљеницима и какав би третман имали медији када би Ђиласов кандидат за премијера Зоран Живковић дошао на власт.

Недопустиво је да се у једној демократској држави политичар који је кандидат за највишу државну функцију понаша као диктатор.

Тражимо заштиту од медијских удружења, међународних организација и државе Србије како би се зауставио Живковићев јавни позив на линч Курира и његових запослених и како би се редакцији омогућили нормални услови за рад загарантовани Уставом - рекао је Саша Миловановић, главни и одговорни уредник Курира.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси