Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Ментално разгибавање” неће бити на Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2014.

Аутор: К. Ђ. Извор: Политика

„Ментално разгибавање” неће бити на Б92

Популарна емисија „Ментално разгибавање” која је скинута са програма Радија Б92 крајем децембра неће се више емитовати на таласима „деведесетдвојке”, потврдио нам је јуче Дарко Митровић, један од аутора ове емисије.

 

– „Ментално разгибавање” одлази у пензију. Дошло је до обостраног прекида сарадње и сада свако иде на своју страну. Жао нам је што морамо да саопштимо да се „разгибавање” више неће емитовати ни на једној радио-станици. Да парафразирам бившег председника Србије: видимо се у неком другом филму, односно радио-емисији  – рекао је Митровић.

Јуче је, подсећања ради, требало да истекне друга продужена пауза „Менталног разгибавања” на коју је ова емисија послата 26. децембра, када су популарни водитељи Даре и Маре на свом твитер профилу написали да је емисија скинута са програмске шеме Радија Б92 због неприкладних политичких тема.

Један од аутора Марко Степановић рекао је тада УНС-у да су их вече пред емитовање емисије позвали са радија и питали да ли ће се сутра бавити Александром Вучићем.

„Потврдили смо и након сат времена нам је јављено да сутра не долазимо на посао и да смо на предновогодишњој паузи”.

Медијска кућа Б92 је након тога обавестила јавност да од 26. децембра до 13. јануара 2014. године на заслужени одмор одлазе емисије „Ментално разгибавање”, „Бракус од три до пет”, „Хулахоп”, „Кажипрст”, „Дневник” и „Живот као такав” и додали да „није у питању никаква цензура”.

Након новогодишњих и божићних празника, ова медијска кућа је 11. јануара издала саопштење за јавност у којем се наводи да ће ова емисија бити саставни део нове програмске шеме Радија Б92, која стартује почетком фебруара.

Међутим, сарадња аутора и медијске куће је раскинута, а директорка програма Радио Б92 Ана Мартиноли за „Политику” је кратко рекла да ће све информације о пролећној шеми Радија Б92 бити саопштене ове недеље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси