Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покушај СНС да цензурише интернет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2014.

Извор: Данас, Бета

Покушај СНС да цензурише интернет

Независно друштво новинара Војводине, Независно удружење новинара Србије и Шер (Share) фондација најоштрије су јуче осудили нови покушај цензуре на интернету, а поводом уклањања видео-клипова у којима се на шаљив начин приказује први потпредседник Владе Србије Александар Вучић у акцији спасавања детета из снежних наноса.

„На основу лажних пријава о злоупотреби ауторских права, са Јутјуба и других сајтова скинути су бројни видео-клипови на којима је снимак председника СНС-а Александра Вучића, који код Фекетића носи дете кроз олују, као и бројни садржаји и коментари који на различите начине, углавном иронично или кроз пародију, говоре о овом догађају“, наводи се у саопштењу за јавност. Додаје се да посебно забрињава чињеница да се поједини „интернет-делатници“ СНС-а јавно хвале успешним уклањањем политички неподобних садржаја са глобалне мреже, иако то може представљати кривично дело јер се ради о незаконитом ограничавања слободе информисања.

Вучић: Без цензуре

„Видео сам да је снимку спасавања људи завејаних у колонама, на путу код Фекетића, додата шаљива нота, и веома ми је драго што је тај видео насмејао Србију, мада сматрам да није добро када се, макар и у сврху шале, деца неумесно називају погрдним именима. Такоде, рекли су ми да наводно ја имам везе са некаквом цензуром овог видеа, што је потпуна бесмислица“, написао је јуче Вучић на твитеру, а преносе београдски медији.

 

Коментари (2)

Остави коментар
уто

04.02.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 09:56

Re:

Besposleni popovi čuče na internetu, očigledno da nemaju pametnog posla!

Одговори
уто

04.02.

2014.

Teodor Perunski [нерегистровани] у 00:35

Nije šala, nego je zla namera

Pitao bih predstavnike ta tri udruženja da kažu šta je šaljivo u tome ako g. Vučiću navodno pripisuju reči, kao što se to moglo pročitati na video klipu: "Ej, drzi ovog malog degenerika"? Tim pre jer se već znalo da je to dete albanske nacionalnosti. Prema tome, tu nema ni grama šalje a ima više nego gram zle namere. I dobro je da je klip skinut, bez obzira ko je taj vandalizam (intervenciju na klipu) uradio. Uostalom, tu i nije potrebna posebno organizovana parijska cenzura, budući da svako ko je registrovan na YuTubu može da demontira svaki video klip, bilo čiji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси