Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фекетић шоу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2014.

Извор: Данас

Фекетић шоу

Супермен у Фекетићима, пародични видео-клип који је за сада непознати аутор направио одмах пошто је Александар Вучић извео акцију спонтаног спасавања детета са завејаног аутопута, прекјуче поподне скинут је са Јутјуба, а један од младих лавова СНС који је задужен за интернет и друштвене мреже признао је на Твитеру да су "сајбер" напредњаци имали своју улогу у том "цензорском" подухвату.

Сва ова дешавања - и Вучићев шоу код Фекетића, и експресни видео-рад анонимног комедијанта и страначко скидање клипова са Јутјуба јасно показују да је изборна кампања почела и да ће бити луђа него икад.

И Борис Тадић је у кампањи пре две године обилазио завејана села по Србији, али ни њему ни креаторима његовог имиџа није пало на памет да организују овакав спектакл какав је Вучић приредио у Фекетићима. Мада је завејаних колона на српским друмовима било и прошле године, свеприсутни ППВ тада није спасавао малишане, већ је терен обилазио менаџер Саша Мирковић, ондашњи помоћник министра за саобраћај. Избори су, наиме, били далеко, па ваљда у Вучићу није прорадила скривена "брусвилисовска" црта.

Добро, можда је Вучић заиста све урадио спонтано, али - пита се сваки "злонамерни" пратилац дешавања - како да од вишесатног боравка на терену лидера напредњака камера услика само оних неколико "Супермен" секунди. И реакција "режимских таблоида" указивала је да се ради о помало чудноватој "мисији". Пошто је на друштвеним мрежама целога дана трајала општа спрдња свих људи од духа са снимком РТС-а из Фекетића - један од листова који нескривено подржава Вучића поставио је увече на свој сајт иронични текст с наднасловом:

"Најлакше је критиковати из топле собе", и насловом: "10 ствари које су јавне личности могле да ураде, уместо да спасавају децу као Вучић и Ђоковић!".

Панична реакција "сајбер" напредњака, на крају крајева,  који су клипове са пародијом РТС-овог прилога уклањали са Јутјуба на основу лажних пријава о злоупотреби ауторских права и тако кршили слободу информисања, не приличи странци која се на сва уста залаже за европске и демократске вредности и такозвану "нормалну Србију". Питање је - да ли је "Фекетић шоу" више помогао или одмогао најпопуларнијем српском политичару. Цар није го, али је у снегу до гуше.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси