Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови конкурс након дигитализације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2014.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Нови конкурс након дигитализације

Републичка радиодифузна агенција (РРА) је у у протеклих месец дана продужила дозволе за емитовање на националној фреквенцији на још осам година свим емитерима који су те дозволе добили 2006. године, а то су Б92, Пинк, Хепи, Прва и све националне радио-станице, речено је Данасу у РРА.

Заменик председника Савета РРА Горан Караџић каже за Данас да због тога неће бити расписиван конкурс за националне емитере све док не буде завршен процес дигитализације у Србији.

„Када буде готова дигитализација и када будемо видели колико ће бити места у мултиплексу, расписаћемо конкурс за националне емитере, којих ће моћи да буде много више. Сада смо само обновили аналогне дозволе емитерима којима ће оне по завршетку дигитализације аутоматски бити претворене у дозволе за приступ мултиплексу“, објашњава Караџић.

Он истиче и да ће РРА у среду, 5. фебруара, у 13 часова донети одлуку о томе ко ће на актуелном конкурсу добити националну фреквенцију Нова или Коперникус, једине две телевизије које су се јавила на конкурс. Иначе, Пинку, Б92, Првој и Хепију дозволе важе до почетка августа ове године, али према закону, оне могу бити продужене шест месеци пре истека рока.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси