Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Нисам ја цензор!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2014.

Извор: Ало!, Танјуг

Вучић: Нисам ја цензор!

Вицепремијер Александар Вучић одбацио је путем Твитера било какву везу са цензуром видеоснимка који се јуче појавио на друштвеним мрежама о акцији спасавања завејаних код Фекетића. Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине и Фондација SHARE осудили су наводни покушај цензуре и ограничавање слободе размене садржаја на интернету.

 

“Видео сам да је јучерашњем снимку спасавања људи завејаних у колонама на путу код Фекетића додата шаљива нота и веома ми је драго што је тај видео насмејао Србију, мада сматрам да није добро када се, макар и у сврху шале, деца неумесно називају погрдним именима. Такоде, рекли су ми да наводно ја имам везе са некаквом цензуром овог видеа, што је потпуна бесмислица”, твитовао је Вучић.

НУНС, НДНВ и Фондација SHARE осудили су наводни покушаје цензуре и ограничавање слободе размене садржаја на интернету. Како су навели у заједничком саопштењу, на основу лажних пријава о злоупотреби ауторских права, са “Јутјуба” и других сајтова скинути су бројни видео-клипови на којима је снимак председника СНС-а Александра Вучића који код Фекетића носи дете кроз олују.

Скинути су, како наводе, и бројни садржаји и коментари који на различите начине, углавном иронично, говоре о том догађају. Удружења подсећају да су у децембру прошле године, како тврде, извршени хакерски напади на поједине сајтове који су објавили вест о наводним привилегијама ћерке високе функционерке СНС-а Јоргованке Табаковић, а да су пре тога неки портали повукли ту вест због “политичког притиска одозго”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси