Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС позитивно, а ДС негативно представљане у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 01. 2014.

Извор: РТВ

СНС позитивно, а ДС негативно представљане у медијима

Највише простора у медијима по питању борбе против корупције заузима Влада Србије и Српска напредна странка (СНС), а у значајно мањој мери су позитивно представљена антикорупцијска тела и жртве корупције, рекао је данас главни аналитичар Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) Зоран Гавриловић.

 

"Први потпредседник Владе Александар Вучић, као неко ко води борбу против корупције у Србији, доминира у медијима по том питању што није добро јер медији морају бити критични и аналитични, а превелика пажња медија према једној странци води у кампању", рекао је Гавриловић на представљању истраживања о извештавању медија о борби против корупције.

Он је додао да су у појединим медијима од новембра до децембра 2013, када је истраживање спроведено, најчешће негативно по питању корупције представљена локална власт, посебно у Београду.

"ТВ Пинк се истицала у стављању председника Демократске странке (ДС) Драгана Ђиласа као и управе града Београда у негативан контекст", рекао је Гавриловић.

Гавриловић је казао да се често дешава да се осумњичени и оптужени у медијима представљају као да су већ криви.

"Велики је проблем што су медији углавном информативно извештавали о борби против корупције док је аналитичких текстова било јако мало и извештавање се заснива на званичним информацијама добијеним од институција без додатног продубљивања и истраживања", рекао је Гавриловић.

Пројекат мониторинга извештавања реализује БИРОДИ у сарадњи са Словачком организацијом која се бави мониторингом медија МЕМО 98.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси