Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Честитке поводом јубилеја “Политике”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 01. 2014.

Извор: Политика

Честитке поводом јубилеја “Политике”

Свих ових 11 деценија „Политика” је читаоце детаљно информисала о свим важним догађајима. Као новинарска институција, постала је један од симбола Србије.

 

Нека је „Политици” срећан 110. рођендан и да траје још дуго.

Срдачан поздрав.

Саша Р. Петровић спортски новинар и секретар Стонотениског клуба „Партизан”

***

Прве новине (признајем) читао сам по задатку. Била је то „Борба”, али када сам „окусио“ „Политику”, „Борба” ми је била само декорација (за сваки случај).

Нисам као моји другови почињао читање спортском рубриком. Мени су биле привлачније прве странице (политика), репортаже врсних репортера и коментари афирмисаних коментатора. Током времена, десило ми се нешто што нисам очекивао: именован сам за члана Савета „Политике”. Била је то велика част за мене. Било је то кризно време у друштву и држави, али и криза „Политике”. Било је веома тешко, али и то је „Политика” преживела. И данас је кризно време, и данас се тешко живи, али са „Политиком” – лакше. Честитам јубилеј.

Радул Јовановић,

главни одговорни уредник научног часописа „Социјална мисао”

***

У име свих припадника Војске Србије и у своје лично име, срдачно вам честитам велики јубилеј листа – 110 година од изласка првог броја „Политике”.

Чињеница да је „Политика” најстарији дневни лист на Балкану, где је увек било тешко трајати и опстајати, испуњава поносом и нас који је редовно читамо.

Користим прилику да захвалим на професионалном извештавању о активностима Војске Србије, са искреним уверењем да ћемо наставити успешну сарадњу, на обострано задовољство.

Уз искрене честитке „Политици”, желим да и даље буде најугледнији дневни лист у Србији.

Генерал Љубиша Диковић

***

Честитам на славном јубилеју и угледу који траје 110 година. „Политика“ је увек била више од дневног листа, она је сачувана културолошка вредност Србије.

„Политика“ је историја Србије. Из њене богате традиције проистиче и њена читаност. Углед „Политике“ превазишао је границе Србије и Југославије, а на овом подручју није имала премца. Плејада славних личности који су писали за „Политику“ то потврђује. Ниједан лист не може се похвалити својим сарадницима као што може „Политика“. Уз искрене честитке за 110. година постојања угледа са жељом да га очувамо. #Др Блажо Злопаша

***

У име Друштва српско-кубанског пријатељства и у своје лично име, руководству и свим запосленима у „Политици” честитам јубилеј, са жељом да нас и у будућности информишете и да наставимо да се дружимо са вама.

Друштво српско-кубанског пријатељства

Зорица Добријевић-Дабић, секретар, Београд

***

Читам „Политику” од раног детињства, а већ дуги низ година и сарађујемо.

Некада ми је наклоњена, а некада није, зависи. Но, то није умањило моју наклоност према времешној дами. „Политика” је моја навика, моје добро јутро, мој новински шумизвук, моја свакодневица и неизбеж, али и моје нервирање и љутња, револт и неверица.

На многаја љета, драга дамо! Само трајањем се постиже мера вредности.

Соња Лапатанов, балерина, кореограф, путописац

***

Главној и одговорној уредници, Љиљани Смајловић, свим запосленима и сарадницима честитамо јубилеј – 110 година излажења листа „Политика”. Више од једног века, „Политика” је саставни и незаобилазни део информативног система, не само Србије и екс Југославије, већ и региона у којем се говори исти или сличан језик. У име чланства Ауто-мото друштва „Кладово”, желим да дочекате још многе годишњице.

#Урош Бановић,

#секретар, Кладово

***

Поводом изласка 36.000. броја „Политике” (29. јануара) и 110 година излажења листа, честитам главној и одговорној уредници, Љиљани Смајловић, свим новинарима, као и осталим запосленима. Наставите да радите са истим ентузијазмом, како бисмо ми, ваши верни читаоци могли да уживамо у сваком новом броју.

#Вељко Грба,

#Београд

***

У своје лично име и у име Савеза пензионера Србије, који окупља више од 800.000 чланова, од којих су многи верни читаоци „Политике”, срдачно вам честитам 110 година постојања и рада. Пензионери у Србији дугују посебну захвалност „Политици” што им је увек давала праве и истините информације о свим питањима битним за њихов живот. Желимо да „Политика” и у будућим временима остане оваква, каква је била за ових протеклих 110 година.

#Ђуро Перић, заменик председника Савеза пензионера Србије

***

Одрастао сам и школовао се уз „Политику”, у Београду. Није било суђено да останем да живим у Београду, али „Политика” и Београд су остали највреднији, најзначајнији и најдражи део мог духовног „пртљага” и младости. Искрене честитке и најлепше жеље великој и ненадмашној дами и краљици – „Политици”.

#Проф. Љубиша Мартиновић,

#Котор

***

Постојање дуго 110 година само по себи представља велики догађај у овом сивом и обезличеном времену. Лист који увек успева да изнедри новинаре као што су Б. Јакшић, Н. Радичевић, М. Лазански, Б. Ибрајтер, С. Трошељ… осуђен је на дуго трајање. Ако мислите да излазите барем још 110 година, бескомпромисно задржите стил храброг и креативног конзервативизма, али тако да зрачи отменошћу као до сада.

Драгомир Зековић,

#Земун

***

У име племена Куча, посебно Дрекаловића, честитам јубилеј, са жељом да обележите још много јубилеја.

Олга Прелевић,

#Убли Кучи (код Подгорице)

***

Поштована редакцијо, поштовани новинари и дописници најбољих новина које сам држао у рукама и читао, честитам вам 110. годишњицу излажења, са жељом да не одустанете од „Политике” која је светао пример новина које опстају у свим временима ако пишу истинито, јасно, разумљиво, читко, за највећи број читалаца.

Читалац „Политике” до краја живота

Маринко Јовишевић,

#Ниш

***

Редакцији листа „Политика” честитам 110. годишњицу излажења. Новинари „Политике” помогли су да лист „Јединство”, једини лист на српском језику на Косову и Метохији, далеке 1975. године постане дневни лист.

Наши новинари учили су у редакцији „Политике” од Васка Ивановића, Ранка Ђукића, Драгоша Ивановића, који више нису међу нама, и од легенди Мишка Стојановића и Борка Гвозденовића, на чему смо им неизмерно захвални.

Графички радници „Политике” су годину дана штампали наш лист у Приштини.

Наставите да будете лист истине.

Вукман Видаковић, дописник листа

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси