Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шабић: Нацрт закона у мају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2014.

Аутор: Б. К. Извор: Данас

Обележен Међународни дан заштите података о личности

Шабић: Нацрт закона у мају

У мају ће бити завршен нови Предлог закона о заштити података о личности, који ће потом бити упућен Влади на усвајање, најавио је јуче Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

 

Како је казао, законом из 2012. је покривено само 10 до 15 одсто материје. „Тај закон потпуно комуницира са европским законима, али он има озбиљне недостатке. Пре свега, постављен је као један кровни закон и полази од претпоставке да ћемо те опште принципе и стандарде које прокламује имати у посебним законима. Ми те законе ни после пет година немамо“, казао је Шабић говорећи на конференцији поводом обележавања Међународног дана заштите података о личности.

Без изјашњења Одбора

Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство није се јуче изјаснио о предлогу да се, због избора, затражи одлагање објављивања одлуке Уставног суда о томе да су у супротности са Уставом одредбе Закона о БИА, о тајном праћењу комуникација грађана. О томе се није одлучивало јер је председник одбора Владимир Цвијан, који је недавно напустио СНС, одбио да потпише евентуалну одлуку о томе, наводећи да то неће учинити посебно зато што почиње предизборна кампања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси