Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Честитке поводом јубилеја “Политике”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2014.

Извор: Политика

Честитке поводом јубилеја “Политике”

Овом приликом желим да Вам у име Друштвено одговорне мреже „Анли” честитам 110. рођендан, са жељом да бар још толико трајете, на задовољство мањег дела Србије која мисли својом а не партијском главом.

Такође Вам желим и да као једине новине у таблоидној Србији које се с времена на време баве истинским и суштинским потребама и интересима грађана перманентно смањујете простор посвећен томе шта је рекао овај или онај политичар, а повећавате број написа о ономе шта о томе мисле грађани, о народним иницијативама, референдумским облицима одлучивања и истинским потребама и интересима грађана. Неретко оне нису онакве како их виде и интерпретирају они који преузимају одговорност, јер границе између преузимања и узурпирања су веома танане.

Срдачан поздрав

Друштвено одговорна мрежа „Анли”,

потпредседник организације,

Александар Милошевић

***

Сто десет година листа који живи је јубилеј достојан дивљења. Свим запосленима честитамо рођендан „Политике” и желимо да и наредних 110 година буде свакодневни саговорник бројним читалаца. #Едит Томић , главна и одговорна уредница часописа „Кућа стил” и чланови редакције

***

Сто десет година?! Па безмало представља респектабилан период. У том времену се рађају велики људи, велике идеје и понекад успешне реализације. Ви сте у томе успели. Свако ко је икад читао „Политику” осећа се као део машинерије, што није мала ствар. Бити мали шараф у једној моћној локомотиви је велико признање. Желим Вам да се извучете из финансијских проблема, да вас читаоци још више воле, а да Вас конкуренција поштује. Нек Вас и мрзе – ни то није лоше.

Некад је добро имати неког ко те мрзи, као што је и обрнуто понекад добро.

Добро је да сте ми добро и добро је да постојите.

Честитам Вам значајан јубилеј и шаљем Вам мало хонорарне љубави. Вратићете кад будете имали.

Ваш,#Владимир Драмићанин

(Вибова награда 2012)

***

Примите искрене честитке поводом значајног јубилеја – 110 година излажења листа „Политика”. Надамо се да ћете и у годинама које долазе бити још бољи и бавити се на професионалан, истраживачки начин проблемима са којима се сусреће наше друштво, као и до сада. Искрено, #Прес служба Удружења пословних жена Србије

***

Искрене честитке главној уредници и редакцији цењеног дневног листа „Политика”, поводом 110 година излажења, уз жеље да „Политика ”и убудуће буде најугледније и најзначајније гласило у Србији и узор новинарског професионализма у сваком погледу. С поштовањем. Медија центар „Одбрана”

директор, потпуковник

Славољуб М. Марковић

***

Имао сам част да у протеклих 30 година у „Политици”, најбољем листу на Балкану за сва прошла времена, буде објављено двадесетак мојих текстова, од којих су неки били опремљени фотографијом или одлично припремљеном и смисленом илустрацијом. Понос и осећање радости у тим тренуцима није могуће речима исказати. Надам се да ће „Политика” као национална институција, и после 110 година поносне историје наставити да осветљава путеве националног и општечовечанског, цивилизацијског развоја.

Уз искрене честитке за 110 јубилеј, срдачно Вас поздрављам.

Др Милан М. Мишковић, социолог,

професор Високе школе струковних студија за образовање васпитача  у Новом Саду

***

Главној уредници и целој редакцији „Политике” честитамо 110 година током којих сте информисали и образовали читаве генерације. Желимо Вам да још дуго трајете и да наставите да постављате највише стандарде, како у медијима, тако и у целом друштву. У име ОТП банке, Гордана Перковић, старији саветник за пи-ар и маркетинг

***

У своје и у име агенције Хедлајн, главној уредници и члановима редакције честитам 110. рођендан и пожелим да и у предстојећим годинама сарађујемо на обострано задовољство. Срдачан поздрав, Јелена Митић-Палавестра

***

Поштована „Политико”, поштована госпођо Смајловић, поводом 11 деценија постојања честитам Вам јубилеј и желим још много, много деценија постојања и опстајања, на радост садашњих и будућих читалаца.

Од своје пете године, од када могу самостално да читам, читала сам заједно са родитељима „Политику”. Читала сам страну за децу. Како сам одрастала, све више је страница „Политике” које сам читала. Са „Политиком” сам пропутовала целу планету, захваљујући одличним чланцима Ваших дописника са свих континената.

Такође сам сазнавала, захваљујући Вашим дописницима, шта се дешава у свету.

Заиста сте одлични. Наставите тако и будите још бољи. У поплави жуте штампе није лако опстати. Међутим, квалитет ће увек опстати и трајати. Верујем да ћете имати све више читалаца, јер је крајње време да се цене вредности.

Свим запосленим у „Политици” желимо много успеха и среће у животу. Будите нам здрави и успешни!

Ваши вишедеценијски читаоци из Подгорице: Вера Павићевић са братом Комненом и његовом породицом (супругом Весном, синовима Стеваном и Николом, снахама Милицом и Аном и унуком Нађом (од 13 месеци).

***

Главној уредници лично и свима запосленима и сарадницима честитам леп јубилеј – 110 година „Политике”. Да „Политика” буде успешна и верна, и за хиљаду година дода још једну нулу иза овог јубиларног броја.

„Политика” ситним словима говори о великим и важним стварима. Њој се верује и кад је неутрална. Она се чита и када су текстови дугачки. „Политика” се пише ћирилицом. Из ње памтимо текстове а заборављамо ћирилицу. Из „Политике” се учи и сазнаје данас, и поново, после много година чита, из исечака које је неко сакрио између корица старих књига. „Политика” нас стално подсећа да памтимо, време и дела који живот чине, које не смемо заборавити, да бисмо знали шта желимо.

Најсрдачнији поздрави,

Јовица Вељовић

***

Главној уредници и редакцији нашег најстаријег дневног листа честитамо 110.

годишњицу излажења, уз жељу да и будуће генерације информишете и образујете као што сте то чинили.

У име „Кнауф инсулејшн”,

Срдачно,

#Марија Илић

***

Са великим задовољством упућујемо честитке поводом 110 година успешног постојања. Само будите онакви какви јесте – посебни и ненадмашни. Хвала вам што пратите наше активности!

Срећно и дуговечно!

#Марко Јелић,

генерални секретар Друштво

српско-индонежанског пријатељства „Нусантара”

***

Честитам „Политици” рођендан и желим успех у даљем раду. „Политика” је наша традиција и тако ће остати.

Целог живота је читам са задовољством, као и моја породица.

Све најбоље жели Вам Беба Чабрило

***

Осећам изузетно задовољство што 65. годину непрекидно другујем са „Политиком”.

У то име честитам Вам јубилеј, са жељом да излазите и наредних 110 година и да останете омиљени лист свим својим читаоцима.

Радомир Кукавица,

дипл. правник у пензији, Нови Град, Република Српска

***

Већ дуго година смо верни читаоци „Политике”, која је најбољи сведок бурног и углавном тешког времена кроз које смо пролазили! Уредништву, новинарима и запосленима у најстаријем дневном листу на Балкану честитамо значајан јубилеј, са жељом да и наредних сто година очувате стечени углед и да нас и даље ревносно обавештавате о догађајима који нам предстоје!

С великим поштовањем:

Зорка и Бранко Месаровић,

стари Београђани

***

Као верни читалац „Политике” (а у нашој породици се чита од 1904. године!), слободан сам да напишем неколико речи. Прво, све честитке несумњиво најбољем дневном листу у Србији! Друго, пажљиво сам прочитао све дописе и коментаре наших познатих јавних радника о „Политикином” јубилеју и као читалац могу рећи да афирмишу „Политику”, али слободан сам да кажем да је текст господина Бајндера најреалнији јер се сећа и „Политике” из гадних времена. Исто тако, текст господина Јакшића, а посве одмерен и реалан, и достојанствен, високопрофесионални текст госпође Смајловић немају премца. Та три текста немају сувишних емоција и „еуфорије” (мада је то, мислим, дозвољено до неке границе кад се ради о великом јубилеју). Хвала „Политици!” Сваким даном је све боља и боља! Моја читалачка маленкост Вам честита.

С поштовањем

Др Миодраг Љ. Илић

***

Свака вам част. За Ваших 110 година превазишли сте све остале дневне листове, са јединственим текстовима и углавном веома добрим новинарима. Ви сте мој најомиљенији дневни лист, иако га не купујем сваког дана. Уз Вас сам научио да читам (2005. сам почео да читам целе вести како бих увежбао изговор), а и свиђа ми се то што већина ствари можда јесте напорна, али је све објективно и говорите уопштено, јер у новинама не сме бити личног мишљења журналисте.

Такође, захваљујем Вам на томе што сте својим текстовима утицали да будем бољи, и да их сам лепо састављам. Крајем јуна 2011. године сам био код Вас, мада ћу опет доћи.

Ваш читалац Арсеније Арсић (6/1 основне школе „Краљ Петар Други Карађорђевић”, Врачар – Београд)

***

Хвала Вам што постојите толико година. Било је тешких година, светских ратова, ружних и тужних деведесетих. Свега је било. А Ви сте и даље са нама. Имате верне читаоце зато што вредите. Квалитетнији сте од свих. Упознао сам се са вама још као дечак. Отприлике онда када је било светско првенство у фудбалу у Мексику. „Политику” сам куповао на трафици преко пута моје зграде. „Политика”

је била за комшије, двоје старих људи... Те трафике више нема. А Ви сте ретка константа. Прво онај мирис, па чудни прелом, ћирилица, укрштеница увек редовно нумерисана. Уопште ми није било тешко да се на Вас навикнем. Никада нисам бацио прочитану „Политику”. То ми је незамисливо. Толико да знате. Поздрав. Жељко Шимшић, Вишеград

***

У име студената и професора Високе школе за васпитаче струковних студија у Алексинцу, и у своје лично име, желим да Вам честитам велики јубилеј – 110 година излажења листа, са жељом да и даље будете узорни, професионални и савесни у свом послу. „Политика” је лист свих генерација и укуса, те се чита са правим задовољством и уживањем. У нади да ћете успешно наставити традицију, на радост и добробит свих нас, срдачно Вас поздрављам!

Др Стојан Обрадовић,

директор Високе школе за васпитаче струковних студија у Алексинцу

***

Свим запосленима честитам сто десети рођендан. Традицију читања „Политике”

наследио сам од предака. Дан ми почиње са „Политиком”. Почаствован сам што сам сарадник „Политике”. Сваки објављени допис у листу „Политике” је привилегија.

За „Политику” су увек писала најбоља новинарска пера Србије. Многи текстови објављени у „Политици” су антологијски.

Са поштовањем,

Слободан Т. Петровић,

Кладово

***

Велико ми је задовољство што као верни читалац „Политике”, још из доба када сам био студент Београдског универзитета седамдесетих година па до данас, уредништву листа и свим запосленима честитам јубилеј – 110 година излажења листа. Мало је држава у Европи, па и у свету које могу да се похвале овако дугом и успешном традицијом. Свака част!  Ваша издања уз „Политику” – Магазин, Потрошач, Здравље, Култура уметност наука, ТВ ревија, Кувар, Ауто свет итд. – много су корисна свим читаоцима, али и њиховим комшијама који их уредно позајмљују или што бисмо рекли – иду од руке до руке.  Листу „Политика” желим успешан рад у будућности , који ће вам донети много признања као и до сада.

Срећни су читаоци који имају један овакав лист. С поштовањем, #Радоман Пурић Пљевља

***

Драге колеге, честитам Вам јубилеј. „Политику” сам „упознао” као основац, у малом месту надомак Мурина у Црној Гори. „Дружење” са „Политиком” сам наставио у војсци, у Пожаревцу, па затим у Задру, Загребу и најдуже, деценијама, у Борову, одакле сам се повремено јављао као дописник. Крајем осамдесетих година извештавао сам за „Политику”  са такмичења најбољих спортских пилота Југославије. Још једном све најбоље поводом јубилеја најбољих и најстаријих новина на Балкану, мени омиљене „Политике”.

Божидар Маркотић,

новинар, Борово

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси