Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Е, мој Саша!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2014.

Аутор: М. К. - Р. К. Извор: Ало!

Е, мој Саша!

Министар привреде Србије Саша Радуловић напушта Владу Србије. Разлог ове Радуловићеве одлуке је, како се наводи, непостојање политичке воље за спровођење реформи.

 

Министар Радуловић није се јуче оглашавао, али је претходних дана рекао да је, уколико одмах не прођу системски закони, то сигуран знак да се одустало од реформи и да се иде на изборе. Он је истакао да, уколико се реформе не спроведу, за њега нема сврхе да остаје у Влади. Радуловић је на место министра привреде предложио СНС као нестраначку личност, а он је истакао да у случају одржавања ванредних парламентарних избора неће бити на листи те странке.

Одлука Радуловића да поднесе оставку јуче је различито коментарисана. Док једни оцењују да је то учинио јер је подршку за реформе изгубио у Влади, други сматрају да је и он сам увидео да су планиране реформе нереалне.

У СНС-у јуче нису желели да коментаришу оставку, али зато лидер либерала Чедомир Јовановић истиче да оставка Радуловића говори да владајућа коалиција није у могућности да спроведе реформе. Министар грађевине и урбанизма Велимир Илић оценио је јуче да је Радуловић, који подноси оставку, био соло играч, али је имао добре намере.

Радуловић је врло одговорно почео да ради свој посао, али је требало више да сарађује са привредницима, представницима синдиката, осталим члановима Владе и премијером - навео је Илић. Заједно за Шумадију и УРС захвалили су Радуловићу на поднетој оставци оцењујући да је она „у интересу одбране националне економије“, док председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић наводи да су синдикати очекивали да Радуловић буде смењен.

Председник УГС „Независност“ Бранислав Чанак изјавио је да је питање како је неко као што је министар Радуловић могао да дође на ту функцију, имајући у виду да није имао довољно знања да тај посао обавља.

Потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа Милан Кнежевић истиче да се оставка Радуловића очекивала од дана његовог именовања, пошто је на то место дошао као нестраначка личност и „дрзнуо се да спроводи реалне реформе“. Председник Унија послодаваца Србије (УПС) Небојша Атанацковић изјавио је да жали због одлуке Радуловића да поднесе оставку, али и да ће сваки други министар који дође на његово место морати да спроведе сличне реформе, јер због ситуације у којој се земља налази нема много избора.

Вучић јачи „утисак“ од Радуловића

Одлазећи министар привреде требало је у недељу да гостује у „Утиску недеље“, али је, занимљиво, у току јучерашњег дана уместо њега као гост најављен Александар Вучић. Међутим, ауторка емисије Оља Бећковић каже за „Ало!“ да су разлози за промену госта предстојећи парламентарни избори, које је Вучић јуче најавио.

Једноставно се десило да је дошло до актуелније теме - објаснила је Бећковићева за „Ало!“. Коментаришући напрасну одлуку ауторке емисије да Саша Радуловић не гостује у „Утиску недеље“ већ Александар Вучић, у Министарству привреде кажу за „Ало!“ да су изненађени начином уређивања медија и притиском на медије у Србији у 2014. години.

Министар у оставци Саша Радуловић требало је да гостује у тој емисији, што је и најављено путем медија. Међутим, у петак увече речено нам је да су решили да промене концепт емисије и да се баве изборима. Очигледно је извршен огроман пристисак на ауторку емисије - кажу у овом министартву за „Ало!“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси